Forening Oplysning Om Gadeliv

Præsentation

Vi ønsker at fremme viden og oplysning om hjemløse og misbrugere gennem guidede byvandringer, foredrag og oplæg på folkeskoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger, og alle andre.

Foreningen Oplysning om gadeliv har Poverty Walk som en af kerneydelserne. En Poverty Walk går gennem det moderne Aarhus. Ruten er valgt, så den kan nås indenfor et par timer. Undervejs vil man få forevist nogle af de vigtigste institutioner, tilbud, og mødesteder for de udsatte i Aarhus.

Pædagogisk profil

Forening oplysning om gadeliv afholder foredrag og guidede ture rundt i Aarhus. Foreningen tæller i dag 20 guides som med hver deres beretning/livshistorie berører og snakker om emner som.

Social ulighed - Hjemløshed - Prostitution - Stof og alkohol misbrug -  Alternativ beskæftigelse - Psykisk sygdom - Fordomme mm.

Vi vil meget gerne i tæt dialog om planlægning af turen eller foredraget for at få den rette vinkel på og få den rette guide/foredragsholder til jeres gruppe af deltagere.

Vores ture anbefales til folkeskolens elever ( fra 7 klassetrin), gymnasier, HF, Socialrådgiver stud., Pædagog stud, Sygeplerske stud., Sosu hjælpere og assistent elever, højskoler og alle der ellers måtte have interesse i at deltage.

Foreningen Oplysning om Gadeliv vil vise, at udsatte er mennesker med mange af de samme drømme og håb for livet som alle andre. Det er mennesker der ofte kæmper hårde livskampe og derfor har samme ret til respekt som alle andre. Derfor er en åben og positiv dialog nødvendig, ikke kun mellem udsatte og mere almindelige mennesker men mellem alle mennesker, om hvordan vi skaber et samfund med plads og muligheder for alle!

Kontakt
Rune Thorslund
Projektleder
86136230
Træffetid 8.30-21.00

Forløb udbudt af Forening Oplysning Om Gadeliv

Grundskole

Ungdomsuddannelse