Testklasser til mediepædagogisk lab på DOKK1

Af Aarhus Bibliotekerne - 14.06.2023

I løbet af 2023-24 arbejdes der på indretningen af IRIS - det mediepædagogisk lab på Dokk1 i Aarhus, hvor skoler, institutioner og private borgere har mulighed for at eksperimentere med ny teknologi og medier. Din klasse kan blive testklasse.

IRIS tilbyder forløb målrettet børn og unge (6-16 år) både i skole og i fritiden, foruden aktiviteter målrettet voksne brugere af biblioteket, som led i digital dannelse og aktivt medborgerskab. Aktiviteterne er skabt i et stærkt samarbejde med MBU og Filmby Aarhus og er tilpasset skolernes tilgang, fag og hverdag.

Tilgangen er undersøgende og udforskende, og udgangspunktet er at lære sammen, samtidig med at vi understøtter den enkeltes handlekraft, nysgerrighed og mulighed for at udtrykke sig selv.

Podcast og lydfortællinger, nyhedsudsendelser med virtuel scenografi, fortællinger via motion-capture foruden det mere traditionelle filmhåndværk er blot nogle af de ting, det kommende mediepædagogiske lab kommer til at udbyde.

I efteråret 2023 tester vi nogle af koncepterne – fx Tech Book Camp, grafiske fortællinger og podcast/lydfortællinger osv.

Tilmelding:
Hvis du ønsker at tilmelde din klasse et sådant testforløb, bedes du kontakte Projektleder Lisbeth Mærkedahl for at høre nærmere på telefon 4185 6654 eller via mail lma [at] aarhus [dot] dk (subject: Tilmelding%20IRIS) .