Teaterhuset Filuren vinter/forår 2023

Af Teaterhuset Filuren - 20.06.2022

Filuren præsenterer en hel masse spændende teater og dans i vinteren/foråret 2023!

Indskolingsklasserne kan komme på magisk besøg i et lydunivers fyldt med overraskelser og farmors gamle kagedåser. En elektroakustisk oplevelse, hvor teater og musik smelter sammen i højtalerne, der er placeret hos publikum. Lyder det spændende, så skal I opleve "Lydkompasset" i uge 8. (obs ca. 48 pladser pr. forestilling). 

Der er også en danseforestilling for indskolingen + 4. klasse. "Hvis jeg bliver født som..." handler om barndommens magiske fantasi fortalt gennem både dans, ord og et univers fyldt med skøre og skæve skabninger. Kan opleves 27. marts.

Mellemtrinnet kan komme til "Ud med Knud" 9. januar (OBS få pladser). En livsbekræftende og morsom musikalsk forestilling efter Jesper Wung-Sungs roman af samme navn. "Ud med Knud" er en fortælling om den helt almindelige dreng William, der slås med sygdommen, han har valgt at kalde Knud. 

Vi har igen masser af teater for udskolingen: 

I uge 6 supplerer vi seksualundervisningen med forestillingen "FUCK!". Her møder publikum forskellige unge mennesker, hvis krop er under ombygning og i konstant forandring, og alle de tanker der følger med. 

I uge 10 præsenterer vi Danmarkspremieren på Teater freezeProductions' forestilling "DIN HISTORIE ER OGSÅ MIN // OQALUTTUAATIGUT". Her kan unge fra 8., 9. og 10. kl. samt ungdomsuddannelser træde ind i en hidtil ukendt tornado af håb og drømme: Et point-zero hvor rap-musik, humor og sitrende nærvær åbner for grønlandske unges håb for fremtiden. Scenen bliver arena for mødet mellem den yngre og den ældre generation. Med en verden der konstant er i forandring, kan man stadig ikke slippe for at acceptere, at der findes en historie! Tiden er gået, og de åbne konflikter skal bearbejdes og rundes af hver generation. En forestilling baseret på personlige fortællinger på tværs af generationer - både grønlandske og danske.