TeaterAnmelderiet

TeaterAnmelderiet

Af Aarhus Teater - 07.01.2022

På Teateranmelderiet dyster elever på ungdomsuddannelserne i "kunsten at anmelde," og samtidig deltager de i kulturdebatten med en journalistisk, personlig og faglig stemme. Vi søger nye klasser og lærere, som vil være med til sæson 22/23.

Siden efteråret denne sæson har 350 gymnasieelever dystet i at skrive teateranmeldelser på baggrund af at have set Kagefabrikken på Aarhus Teater. I sidste uge blev vinderne af de 18 nominerede bidrag afsløret i et brag af en online fest i bedste Oscar-stil.

TeaterAnmelderiet er et samarbejde mellem DMJX og Aarhus Teater, som giver gymnasieelever indsigt i scenekunsten, hvor de skriver klassiske teateranmeldelser til print og remedierer dem på andre platforme. Og samtidig deltager de i kulturdebatten med en journalistisk, personlig og faglig stemme. Elevernes lærer kommer på kursus og får udleveret specifikt materiale, alt sammen som taler ind i undervisningen i danskfaget i ungdomsuddannelserne på bedste vis!

Er du dansklærer på ungdomsuddannelserne og vil du være med næste sæson? Skriv til Sissel Worm Glass på sissel [dot] glass [at] aarhusteater [dot] dk (subject: TeaterAnmelderiet%2022%2F23) for mere info.

Læs mere på Aarhus Teaters hjemmeside

Se presseomtalen på ISCENEs hjemmeside

Lyt til indslag om TeaterAnmelderiet på Kulturen på P1