Syng og lær om julesalmer i indskolingen

Af Sangkraft Aarhus - 16.11.2020

Julesalmesangsprojektet Julemysteriet kan nu bredes ud til endnu flere.

Dette projekt er et samarbejde mellem Skole-Kirke-Samarbejdet og Sangkraft Aarhus og er en version af det oprindelige Julemysteriet projekt afholdt i både i 2019 og i 2020 med stor succes, som I kan lave på skolen uden besøg af eksterne formidlere.

Historien: Hele december måned skal de to søskende Asta og Lukas bo hos deres sure Onkel Finn. Det er de så vant til, for hvert år i december rejser deres mor på stjernetur. Finn bryder sig ikke om jul, men det gjorde han engang. Hvad var det egentlig der gjorde, at Onkel Finn stoppede med at holde jul og begyndte at hade julesalmer og alt ved julen. Det vil Asta og Lukas prøve at finde ud af, men de har brug for jeres hjælp til at løse julemysteriet.

Det praktiske: I får læringsmateriale og videoer med indsyngninger af salmerne, klar til bruge når det passer ind i hverdagen.

Formålet med projektet er, at eleverne skal lære hvad en salme er, hvorfor kristne holder jul og hvilke symboler, der knytter sig til julen. Gennem projektet stifter eleverne bekendtskab med nogle af julens salmer og symboler, så de selv kan beskrive udvalgte symboler, samt synge og samtale om salmerne.

Yderligere information