Svalegangen præsenterer: Martyrer

29.06.2015

Svalegangen, 8.-10. klasse og ungdomsuddannelserne. 'MARTYRER - et korstog fra skolebænken' sætter radikalisering i et nyt perspektiv. En historie om et korstog, hvor alle forsøger at forklare et barns adfærd med alt andet end, hvad det er.

Alle prøver at være pædagogisk korrekte og tolerante, men ingen ser den eskalerende aggression i en tilsyneladende helt uskyldig dreng.

BIBELEN, DARWIN OG BIKINIPIGER
Benjamin vil ikke være med til svømning. Han har trukket sig ind i sig selv. Moderen tror, det er en fase og mistænker ham for at eksperimentere med stoffer. Biologilæren mener, det er et råb om hjælp. Men ingen har læst Benjamin. Han mener faktisk, det han siger: Piger i bikini krænker hans religion.

MARTYRER er et moderne drama om en ung dreng, der på overfladen virker ensom, men som er på vej ud af et spor langt farligere, end nogen kunne forestille sig. Bibelstudierne er alt for Benjamin, og langsomt begynder han at udfordre sin mor, lærerne, Darwin og hele det værdisæt, som hans skole og omverden er bygget på.

TOLERANCE GØR BLIND
Den internationalt anerkendte dramatiker Marius von Mayenburg har skrevet et opildnende og komisk drama, der går i kødet på kristendommen, vores kulturkristne værdier og vores idé om, hvordan en martyr ser ud. Kan vedkommende have blå øjne? Kan han eller hun gå i en helt almindelig folkeskole? Og hvorfor ser vi ikke altid advarslerne? Ingen så f.eks. Breivik.

Periode
30. sep. - 24.okt. 2015

Varighed
Ca. 120 min. inkl. pause

Pris
50 kr. pr. billet

Teatret Svalegangen
Rosenkrantzgade 21
Aarhus C
86 13 88 66