Svalegangen præsenterer ...

24.09.2015

Teatret Svalegangen, for elever i 9. klasse og opefter. Den kommende sæson byder på fem forskellige teateroplevelser for de ældste elever i grundskolen og elever på ungdomsuddannelserne.

Martyrer (DK-premiere 1. okt.)
I MARTYRER sættes radikalisering i et nyt perspektiv, når Teatret Svalegangen har danmarkspremiere på en historie, hvor alle forsøger at forklare et barns adfærd med alt ­andet end, hvad det er. Lever vi i et samfund, hvor vi er blevet for tolerante overfor de intolerante? I MARTYRER prøver alle at være pædagogisk korrekte, men ingen ser den eskalerende aggression i en tilsyneladende helt uskyldig dreng.
Spilleperiode 1. - 24. oktober 2015

Yayha Hassans Digte
Nu holder Mungo Park Kolding YAHYA HASSANS DIGTE ud i strakt arm, og giver publikum mulighed for at opdage ­Hassans ord løsrevet fra den politiske debat, de blev syno­nym med. Alle spiller Yahya. Hans hudløse stemme får nye ansigter fra fire skuespillere, som iscenesætter Hassans poesi og virkelighed fra nye vinkler.
Spilleperiode 10. - 14. november 2015
Skoleforestillinger 3. - 10 november 2015 kl. 10:00

Frøken Smilas Fornemmelse For Sne
Peter Høegs eksistentielle og civilisationskritiske thriller, der er solgt i mere end 5 millioner eksemplarer, dramatiseres nu for første gang til scenen. Det er ­regnskabets ­time i denne teater-roadmovie, der farer igennem psykens kolde landskaber og dansk-grønlandske miljøer med forfædre, skruppelløse profitmagere og amputerede randeksistenser.
Spilleperiode 1.- 5. december 2015

Zappa
“Kom så Mulle, spis nu skovsneglen!” De ord får hurtigt scenen med marokkopuden frem på nethinden. Bjarne Reuters roman om de tre drenge fra Brønshøj og deres hemmelige hule er en fortælling om magt, venskab og ungdomsliv bag middelklasse-Danmarks pæne facade i 1960’erne. Men hvad skete der med den afstumpede og mesterligt manipulerende velhaversøn? Er Steen en stjernepsykopat i dag. Er Mulle stadig klovnen og Bjørn den stille iagt­tager? I ZAPPA er maverne vokset og håret blevet tyndt. De tre drenge er blevet voksne, og manuskriptforfatter ­Thomas Markmann ser i dette selvstændige værk nærmere på, hvad de tre har taget med sig fra deres ungdomsliv, hvor de skulle prøve det hele for første gang på vej til de ­ voksnes verden.
Spilleperiode 2. - 13. februar 2016

Ottetustinde
Tag med på Royal Casino, Fatter Eskild, i bussen eller op i ARoS’ “homoregnbue”, når Aarhus bliver genstand for tæv, kærlighed og nervøse refleksioner. Der er fart på, når det brede persongalleri rulles ud af tre skuespillere, der skifter roller og locations i dette lattervækkende flettedrama, hvor alle på en eller anden måde er forbundet.
Spilleperiode 31. marts - 16. april 2016