Sten – Saks – Papir

Sten - Saks - Papir på ARoS

Af ARoS - 25.07.2022

Udstillingen Sten – Saks – Papir er en bred præsentation af værker fra museets samling. En dialog på tværs af tider og kunsthistoriske perioder. Bundet sammen af en legende tilgang til kunsten, der løber som en rød tråd igen udstillingen.

Udstillingen Sten – Saks – Papir er en bred præsentation af værker fra museets samling, der tager afsæt i den velkendte leg, hvor man med hænderne hugger om, hvem der vinder. Sten slår saks. Saks slår papir. Og papir slår sten. Ud fra et fokus på materialitet, kunstneriske processer og eksperimenter er udstillingen opdelt i tre rum med værker, der materialemæssigt eller tematisk relaterer sig til kategorierne sten, saks og papir – eller med andre ord: det hårde, det sammensatte og det sarte.

I sin helhed udgør udstillingen Sten – Saks – Papir en dialog på tværs af tider og kunsthistoriske perioder. På udstillingen kan man derfor opleve værker af fortidige såvel som nutidige kunstnere. Fx sættes H.C. Andersen i dialog med nutidens kunstneriske udtryk, der i tråd med fortidens eksperimenterende kunstformer vedbliver med at udforske og blande forskellige materialer, genrer og stiludtryk fra forskellige historiske perioder.

Udstillingen kan opleves i perioden 25. jun. 2022 — 15. jan. 2023

Yderligere information