Spændende byvandringer i Aarhus

29.07.2020

I det kommende skoleår tilbyder vi byvandringer og rundvisninger med fem forskellige temaer.

Byvandringerne er tilrettelagt, så de kan fungere som et godt supplement til undervisningen i flere forskellige fag. At komme ud og se og opleve tingene i byrummet giver både indblik, udblik og syn for sagn.
Man kan gå med os i vikingernes fodspor og høre, hvordan den moderne storby, vi kender i dag, opstod for 1200 år siden. Eller man kan høre om de dramatiske begivenheder under besættelsen på en tur med temaet Aarhus besat og befriet.

På en tur rundt om Aarhus Ø kan man opleve en ny bydel tage form i den gamle containerhavn, se eksempler på markant arkitektur og høre idéer til bl.a. alternative energiløsninger og aktiviteter, der er med til at skabe liv på ”øen”.

Der bliver rig lejlighed til at opleve, diskutere og høre historierne om de forskellige værker, når vi på vores kunst i gaden-tur går på jagt efter byens mere eller mindre skjulte kunstskatte.

Endelig kan man både studere bygningskunst af højeste karat og samtidig høre om, hvordan det lokale demokrati udfolder sig, når vi besøger Aarhus Rådhus.

NB. Rådhustårnet er p.t. lukket på grund af renovering, men vi forventer, at det genåbner i løbet af oktober.

Alle turene varer som udgangspunkt en time, men kan forlænges efter aftales. 

 

Yderligere information

Kontakt AarhusGuiderne på tlf. 25 88 88 17.
Book forløb på: aarhusguide [at] live [dot] dk