Spaceframe Complex

Af Kunsthal Aarhus - 20.04.2020

Bæredygtighed, alternativ urban-arkitektur, mini-samfund, eksperimenterende boformer og instruktions- og manualkunst.

SPACEFRAME COMPLEX

Tag del i en social fantasi om eksperimenterende boformer! Værket Spaceframe Complex er kunstner Rikke Luther’s tidligere hjem og skabt i samarbejde med det tidligere kunstnerkollektiv N55. Det er en rumskibslignende boligenhed, der vil gøre op med den vanemæssige tænkning om hverdagen, som manifesterer forestillingen om det bæredygtige samfund.

Boligen skal inspirere til refleksion og handling ved at engagere Kunsthal Aarhus’ besøgende til, på et symbolsk niveau, at eksperimentere med alternativ urban-arkitektur. Spaceframe Complex består af modulære og bæredygtige design-systemer, der skal invitere besøgende til at gentænke hverdagens funktioner og måder at handle på.

Gennem workshops vil de besøgende, i tråd med fluxus-kunstens instruktions- og manual-kunst, og ud fra forestillingen om Spaceframe Complex som et slags mini-samfund, blive inviteret til at videreudvikle manualerne til værkets design, der er frit tilgængelige for offentligheden.

Med inspiration i værkets design videreudvikler vi konkrete bud på nye måder at leve på. Variationerne over Spaceframe Complex’s design vil brede sig i Kunsthal Aarhus og afspejle og inspirere til nye perspektiver på en bæredygtig tilværelse.

Workshop/aktiviteter:

Spaceframe Complex er skabt til en gruppe på 2–4 personer af gangen.  Det er muligt at booke værket gratis online til afholdelse af diverse aktiviteter, såsom møder, diskussioner, foredrag, workshops, leg og meget mere, som også vil indbefatte Kunsthal Aarhus' formidling. Det er dog ikke muligt at anvende Spaceframe Complex til kommercielle aktiviteter.

  • Klassetrin er indskoling, udskoling og gymnasieklasser
  • Tilmelding: learning [at] kunsthal [dot] dk

Priser
Omvisning: 600 DKK
Workshop: 1500 DKK

Vi opdaterer løbende datoer på udstillingerne pga. Covid-19 på hjemmesiden: kunsthalaarhus.dk