Skab Musikken i studie og på scenen

07.04.2017

Tag dine elever med helt ind i musikken - der hvor man selv skal producere, øve som band, indspille i studie og spille på scenen.

Skab Musikken er et rytmisk musikprojekt, der sætter eleverne i spotlyset. Eleverne får gennem forløbet kyndig vejledning af en banddoktor, en studietekniker og en koncertafvikler til at skabe tekst og musik, at øve som band, indspille i studiet og til sidst, fremføre musikken live på scenen. Eleverne har altså selv skabt den musik, de i sidste ende optræder med på scenen. Skab Musikken er en kreativ proces, der både udfordrer, engagerer og skaber et stærkt fællesskab om musikken. 

Der har for nyligt været en artikel i Aarhus Stiftstidene om forløbet. Herunder et par uddrag fra artiklen:

(Link til hele artiklen)

Ricco Andie Jensen, daglig leder af Mono, fortæller:

- Vores mission med "Skab Musikken" er kort og godt at introducere den skabende proces omkring musikken til musikinteresserede folkeskoleelever.

- Den kreative udfordring er det primære, mens den tekniske kunnen følger efter. I vores forløb har vi både haft elever, der næsten ingenting kan - og dem, der kan en hel del.

Tejs Dragheim, banddoktor i Grobund Akademiet, hæfter sig ved forskellene mellem det gængse musiklokale i folkeskolen og rammerne, som Mono kan tilbyde.

- At komme herud er bare en helt anden oplevelse for eleverne. Vi arbejder med kreativitet på en helt anden måde, end de er vant til. De føler, at de får et helt andet ejerskab over materialet, forklarer han.

Dagens indspilning synes at være i kassen. Trommeslager Noa Meici Raahauge og pianist Johanne Lund, henholdsvis 16 og 15 år, ser godt tilfredse ud.

- Det fede er jo at skrive en sang fra bunden og indspille den, siger Johanne Lund.

- Ja, det er lidt federe end bare at spille covernumre, siger Noa Meici Raahauge.

- Nu ved vi noget om, hvordan en skriveproces fungerer, ligesom vi har fået et indblik i, hvordan et studie ser ud, siger de samstemmende.

Sanger Emma Lotus Lykkeskov på 15 år nikker:

- Det er en meget større oplevelse at få lov til at komme i studiet, end at gå til de normale musiktimer i skolen.

Læs hele artiklen fra stiften.dk her

Yderligere information