Sisters in Arms i Øst for Paradis Aarhus

Foto: Metropolitan Films

Af Salaam Film og Dialog - 11.12.2020

Salaam Filmfestival stiller skarpt på kvindeliv, ISIS, yazidier og kurdere udgør temaet for filmvisningen af Sisters in Arms og oplæg fra forfatteren Peter Wiingaard. Arrangementet er for 9.klasse-Ungdomsuddannelserne.

Salaam Filmfestival inviterer til stærke, oplysende og tankevækkende filmoplevelser og personlige møder med vores flerkulturelle oplægsholdere, der udfordrer stereotyper og nuancerer holdninger. Alle vores film rejser aktuelle diskussioner under et eller flere af FN´s verdensmål. Denne gang gælder det Øst for Paradis Aarhus d. 20/04/2021 kl. 12:00, men læs mere om Filmfestivalen i Aarhus på vores hjemmeside salaam.dk

NY DATO - Sisters in Arms, Øst for Paradis, Aarhus

d. 20/04/2021 kl. 12:00

Zara er en purung yazidi-kvinde, hvis landsby bliver hærget af ISIS. Hendes far bliver slået ihjel og hun selv solgt som sexslave for en IS-kriger, oprindeligt fra England. Zara formår at flygte til de kurdiske bjerge, hvor hun slutter sig til en bataljon af frygtløse kvinder fra hele verden kaldet ’Snake Brigade’. Kvindehæren bekæmper indædt ISIS i Syrien og Irak. Vi møder den omsorgsfulde Lina og den sprudlende fransk-algeriske Kenza, den religiøse afroamerikaner Clarisse med kælenavnet ’American Sniper’ og fransk-israelske Yael.

NB. Filmen vises med engelske undertekster.

Oplæg:
Den undertrykte befolkningsgruppe, yazidierne, hævder at de har verdens ældste religion. Hvad sker der med dem i kurdernes krig for frihed? Og hvordan kan både ISIS og den kurdiske hær rekruttere internationalt? Krig går ofte hårdt ud over kvinder, hvorfor? Og hvad vil det sige at skulle kæmpe for sine rettigheder i kvindeundertrykkende samfund?

Oplægsholder: Peter Wiingaard

 

Forbered oplevelsen:
Læs om filmen. Tal om emnet og forbered spørgsmål til oplægsholderen. Find gratis undervisningsmaterialer, links og filmtemaer under den enkelte filmtitel her: https://www.salaam.dk/filmprogram-for-skoler/
 

Yderligere information
Øst for Paradis Paradisgade 9C 8000 Aarhus C