Seminar: At lære gennem Film og Kunst

08.11.2016

Aarhus nye film- og kulturfestival til børn Film i Skoven præsenterer i samarbejde med ARoS Aarhus Kunstmuseum, Det Danske Filminstitut, Børnekulturhuset, ULF og med støtte fra Aarhus 2017: 'At lære gennem Film og Kunst: 21st Century Literacy' Seminar til børnehavepædagoger og lærere i indskolingen på ARoS d. 8. december kl 12-16

Hvordan kan man lære børn om kunst og film? Eller hvordan kan film og kunst netop åbne for børns læring? Seminaret åbner for disse spørgsmål gennem oplæg, cases og kortfilmsvisning og foregår blandt kunsten på ARoS Kunstmuseum: Her kan du lære mere om Aarhus nye film-og kulturfestival, få et sneakpeek ind i Det Danske Filminstituts digitale univers og høre, hvordan en skotsk lærer bruger film for at udvikle børns kommunikative færdigheder.

Dette seminar vil introducere nogle sjove og praktiske ideer til at kvalificere brugen af film i forhold til børnehave- og indskolingsbørn. Vi vil diskutere en række af børnenes lærings- og udviklingsbehov med fokus på ønsket om at øge deres visuelle forståelse, som er essentielt for livet i det 21. århundredes multimedieverden. Vi vil derfor give en præsentation af begrebet “21st Century Literacy” samt, hvordan film kan bruges til at øge disse færdigheder. Seminaret vil give inspiration til nye læringstiltag og færdige materialer, som du kan gøre brug af umiddelbart efter seminaret uden yderligere øvelse eller IT-færdigheder.

Seminaret vil indeholde flere eksempler på at bruge film og kunst i undervisningen af både børnehave- og indskolingsbørn. Ydermere vil vi være i dialog med organisationer, som tilbyder workshops i film og kunst, så du også i fremtiden kan finde frem til, hvad der tilbydes til din børnegruppe. Seminarets partnere Film i Skoven, som er en ny film- og kulturfestival til børn i Aarhus, og ARoS vil begge præsentere deres forløb for skoler og børnehaver. Der vil være tid til diskussioner og til at møde andre fra uddannelsesverdenen, som er interesserede i film og kunst.

Praktiske oplysninger:
Seminaret holdes på ARoS d. 8. dec kl. 12-16.
Pris: 155 (prisen inkluderer en let frokost samt kaffe/te)
Tilmeld dig her

 

Yderligere information
Kontakt: katharine@filmiskoven.dk