Se E.T.A. Hoffmanns Sandmanden

Sandmanden

Af Aarhus Teater - 06.12.2021

Den står på vrangforestillinger, gåsehud og myrekryb, når Christian Lollike gendigter E.T.A. Hoffmanns mest berømte fortælling, Sandmanden fra 1817.

E.T.A. Hoffmann er med sine gyserhistorier om mørke magter, indre dæmoner og forvitrende galskab kanoniseret som skrækromantikkens Godfather. Og hans mesterlige fortællinger har påvirket litterære sværvægtere som R.L. Stevenson, Edgar Allan Poe og Franz Kafka.

Sandmanden er ham, der kaster sand i øjnene på de børn, der ikke vil sove, til øjnene begynder at bløde og trille ud af hovedet. Og historien om ham, martrer nat og dag den unge hovedperson Nathanael, og fører ham ind i et blændende vanvid fyldt af dybe længsler, forførende spejlbilleder og dragende stemmer.

Forestillingen er en urpremiere skabt i samarbejde med det markante teater Sort/Hvid og det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni. Den prisbelønnede instruktør og dramatiker Jonas Corell Petersen, der blandt andet som husinstruktør på Nationaltheatret i Oslo, har stået bag en række særegne og meget roste forestillinger, sætter i scene. Scenograf David Gehrt, der senest brillerede på Scala med sin sanselige scenografi til Reumert-forestillingen Ordet, kreerer rum og kostumer, mens komponist-duoen Den Sorte Skole skaber forestillingens soundtrack.

På scenen får du skuespillere Andrea Øst Birkkjær og Lasse Steen fra Aarhus Teaters ensemble sammen med Frederik Mansø. Seks dansere fra Holstebro Dansekompagni, koreograferet af Marie Brolin-Tani, fuldender setuppet til denne angstfulde og pirrende fortælling om magtforholdet mellem mennesker og teknologi.

Forestillingen kan bruges i undervisningssammenhænge i Dansk, Tysk og Dramatik (anbefales fra 15 år). Der bliver udarbejdet et undervisningsmateriale, du kan hente på Aarhus Teater Lærings hjemmeside primo januar her: https://www.aarhusteater.dk/brug-teatret/atl/undervisningsmaterialer/

Pris: 65 kr. pr. person
Bestil billetter til din klasse ved at skrive dato og antal, samt skolenavn til billet [at] aarhusteater [dot] dk

Yderligere information