Sandsport for hundredvis

Aarhus Beachvolley Club sandsport

Af Aarhus Beachvolley Club - 29.03.2019

Aarhus Beachvolley Club byder på masser af sandsport hele sommeren. Ta' en håndfuld klasser eller måske hele årgangen med ud og udfordr naboskolens årgange til femkamp i sand.

Prøv fx beachvolley, spikeball, ultimate, beachtennis, beachhåndbold og beachfodbold. Klassikere som høvdingebold og rundbold er sjove og mere udfordrende i sandet. Og hvad med et forhindringsløb med bind for øjnene, hvor kammeraterne dirigerer? Bevægelse i sand er fantastisk for hele kroppens motorik, så se at få skoene af og solbrillerne på.

Vi arrangerer i samarbejde med jer en dag i sandet, hvor det ikke bare er beachvolley, men også andre spil, som samlet giver eleverne en forståelse for, hvad sand betyder for motorikken - både begrænsninger og muligheder - som de ikke kender fra gulvet indenfor. Det særlig krævende at bevæge sig i sandet, så det bliver også en krævende dag for eleverne. 

Det kan være svært for elever at holde gejsten oppe i mange timer med den samme sport, når det ikke nødvendigvis er ens favoritsport eller noget, man har særlig meget erfaring med eller er specielt dygtig til. Det oplever vi typisk, når vi underviser klasser i beachvolley. Derfor er kombinationen af flere spil i sandet en oplagt måde at skabe begejstring hen over mange timer. Dette skyldes variationen, dynamikken med hyppige skift og fordi typen af krav ændres fra aktivitet til aktivitet, så flere elevers motivation og lyst stimuleres samlet set. 

Vi har typisk en eller flere trænere med i sandet til afviklingen af dagen, og her prioriterer vi også at give eleverne fif til især beachvolleyspillet undervejs. 

Yderligere information
Læs mere om forløbene her: