Salaam Filmfestival lander i Aarhus i uge 16

Af Salaam Film og Dialog - 16.12.2019

Festivalen kommer til Aarhus med seks aktuelle film til alle klassetrin i grundskolen. Til alle visningerne vil der være oplæg med Salaams flerkulturelle oplægsholdere, som bringer deres egne erfaringer og historier i spil i dialog med eleverne.

Salaam Filmfestival kommer til Aarhus med stærke film- og dialogarrangementer.

De yngste elever får mulighed for at se kortfilmspakken Naturens hemmelighed, der med sine fem forskellige fortællinger, tager eleverne med på en rejse ind i myternes og dyrenes univers.

Mellemtrinnet inviteres til at se film om venskabet mellem hollandske Suzan og den syriske flygtning Rana i Sommeren med Rana og om børns vilkår på den gamle handelsrute mellem Kina og Europa i Børnene på Silkevejen.

For de ældste elever har vi tre forskellige film på programmet. I dokumentarfilmen Kampen om Grønland møder vi fire unge grønlændere Josef, Paninnguaq, Kaaleeraq og Tillie, hvor nationalfølelse, identitet, politik og oprør spiller en stor rolle i deres liv. Sisters in Arms handler om en bataljon af frygtløse kvinder fra hele verden kaldet ’Snake Brigade’, der indædt bekæmper ISIS i Syrien og Irak. Endelig viser vi dokumentarfilmen I limbo hvor vi møder nigerianeren Edward og følger hans fortvivlede kamp for retfærdighed som handlet til Danmark.

Festivalen foregår fra d. 19.-22. april i Øst for Paradis og på DOKK1. Der findes undervisningsmateriale til videre arbejde i klassen på salaam.dk.

Yderligere information
Her kan du læse mere om alle filmene i festivalens samlede program og mere om hvordan du booker billetter til arrangementerne i Øst for Paradis og DOKK1