Privatøkonomi på skoleskemaet

16.12.2016

Nu har du mulighed for at give dine elever en forståelse af penge og privatøkonomi. I nutidens brug-og-smid-væk-samfund, hvor penge er et virtuelt tal i netbanken, kan følingen med værdier og økonomiske midler smuldre mellem hænderne. UNGE & PRIVATØKONOMI er et gratis og meget eftertragtet tilbud blandt grundskoler.

Konceptet fra Aarhus Business College har vist sig at være en stor succes. Siden forløbet startede op i 2013 er efterspørgslen steget med 157 % og undersøgelse af tilfredsheden blandt deltagerne viser, at 83 % mener, at dagen er “God” eller “spændende”. Forløbet gavner de unge mennesker i deres hverdag og giver stof til eftertanke og refleksion.

Gennem virtuelle spil og interaktive opgaver får eleverne en bred forståelse af potentielle problematikker omkring egen indkomst og økonomi. Via virkelighedsnære cases bliver de udfordret til at træffe beslutninger om økonomiske dilemmaer, og de udvikler evner til at vurdere konsekvenserne af handlinger inden for et økonomisk perspektiv.

Elevudtalelse:
“Vi har fået vigtig og brugbar viden på en sjov måde, hvor vi skulle være en meget aktiv del af undervisningen og bevæge os for at lære.”

Yderligere information