[pAp]-[kAs] vinder prisen som Årets Forestilling

Af hvid støj sceneproduktion - 20.01.2020

hvid støj sceneproduktion var med forestillingen [pAp]-[kAs] for de allermindste blandt vinderne, da Scenekunstens Priser blev uddelt ved Scenekunstens Nytårskur

Fredag d. 17. januar afholdt udviklings- og netværksplatformen for scenekunst, Performing Arts Platform, Scenekunstens Nytårskur. Her fejrede kulturmiljøet hinanden, og i denne festlige anledning uddelte man for syvende gang Scenekunstens Priser.

Til Årets Forestilling nominerer en jury tre forestillinger, der er blevet produceret af aarhusianske scenekunstnere eller teatre i løbet af det forgange år. De nominerede forestillinger kommer herefter til offentlig afstemning ved Aarhus Stiftstidende, og således afgør publikum, hvem der vinder prisen.

Som det kunne forstås til nytårskuren, har det ikke været en nem opgave for juryen at udvælge 3 forestillinger i denne omgang, da 2019 har været et produktivt år for det aarhusianske scenekunstmiljø. Det lykkedes dog, og til stor glæde og overraskelse for kunstnerisk leder Charlotte Ladefoged endte [pAp]-[kAs] med at løbe med publikums stemmer og vinde prisen for Årets Forestilling 2019. 

»Det er jo altid skønt at blive set og få anerkendelse for sit arbejde, så jeg og vi på holdet er rigtig glade - det har været SÅ spændende denne gang at grave sig ned i babyers univers - hvad drages de mest af og hvordan kan det oversættes til teater. Det viser sig, at vi har skabt et universelt papkasse-sprog, så vi udvider også aldersgruppen, så den nu hedder fra 5 mdr til 5 år -  voila!« udtaler Charlotte.

De øvrige nominerede var: 'Manifest for skrøbelige autoriteter' af Aarhus Teater og 'Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon' af Gruppe 38 i samarbejde med Teatret Møllen, Teater2tusind og Carte Blanche.

 

Skal du have [pAp]-[kAs] på besøg i din institution? Forestillingen tager på turné fra dette forår. Se mere på hvid-stoj.dk for detaljer om turnédatoer i foråret og næste sæson 20/21

Yderligere information
Er du interesseret i flere detaljer om årets uddeling af Scenekunstens Priser, kan du læse mere i Teateravisen via linket.