Oplev Museum for fremtiden

Museum for fremtiden

Af Aarhus Teater - 09.09.2022

Museum for fremtiden er en hybrid mellem en kunstudstilling og teaterforestilling skrevet af Christian Lollike m.fl.

Publikum skal have høretelefoner på og bliver mødt af en ung kvindes vrede stemme. Hun er angst for fremtiden og beder publikum om at hjælpe hende med at forestille sig nye verdensbilleder.

“Hvordan skal vi skabe en anden verden, når vi for fanden ikke evner at forestille os den? Når modløsheden er integreret i vores krop, når vores bevægelser er forudbestemt af en usynlig koreografi?” spørger hun, før hun dirigerer publikum gennem sit imaginære museum i en dramatiseret audioguide.

MUSEUM FOR FREMTIDEN udspiller sig i syv omsluttende kunstinstallationer på Kunsthal Aarhus. Det er både en udstilling af nye kunstværker af billedkunstnerne Ferdinand Ahm Krag, Studio ThinkingHand og Helene Nymann og en dramatiseret teaterforestilling i scenografi af Franciska Zahle og Helle Damgård.

Forestillingens medvirkende er publikum selv, som guides af den fiktive fortæller. Undervejs gennem "museet" bliver publikum bedt om at levendegøre værkerne, som berører temaer som krig, teknologi, identitet, erindring og menneskets relation til klimaet og naturen.

Den interaktive audioguide med stemmer fra blandt andet Aarhus Teaters ensemble, forbinder installationerne. Lyduniverset er skabt af Asger Kudahl, der også stod bag lyddesignet i det Reumert-vindende, iscenesatte hørespil En fortælling om blindhed. Teksten bag den fiktive fortæller er skrevet i et samarbejde mellem dramatiker og instruktør Christian Lollike og dramaturg, kurator og ph.d.-studerende Anders Thrue Djurslev.

Yderligere information
Sted: Kunsthal Aarhus Spilleperiode: indtil 24. september på udvalgte tidspunkter i dagtimerne – tjek spilletider på Aarhus Teaters hjemmeside Ungdomsbilletter: 65 kr.