Nyt forløb til Madkundskab: Mesterskaberne

Af Food Creators - 24.06.2021

På 'Mesterskaberne' udfordres eleverne på samarbejde og kreativitet, når de sammen skal tilberede et måltid ud fra en række forudbestemte råvarer, tilberedningsmetoder og smagsgivere.

På undervisningsforløbet 'Mesterskaberne' får eleverne udleveret en række grundopskrifter, men det er op til eleverne hvordan råvarerne integreres samt hvordan retten smages til. 

Formålet med undervisningsforløbet er, at udfordre eleverne på deres samarbejdsevne, styrke deres madmod samt udfordre deres kreativitet. 'Mesterskaberne' er målrettet faget Madkundskab, og indeholder både teoretisk og praktisk madundervisning. På forløbet vil vi komme omkring emner som madspild, sæsonråvarer og tilberedningsmetoder. 

På undervisningsforløbet vil vi arbejde med følgende kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Madlavning, Mad og sundhed samt Måltid og madkultur. Mesterskaberne er tilrettelagt med øje for kompetencemålene for madkundskabsfaget, og vil blandt andet bidrage til følgende kompetencemål: ‘Bæredygtighed og Miljø’, ’Grundmetoder og madteknik’, ‘Madlavningens mål og struktur’ samt ‘Råvarekendskab’.

Yderligere information