Ny bevilling fra C.A.C-Fonden til Kæmpekor

Af Sangkraft Aarhus - 23.03.2023

Festen var i fare! Men ikke mere - for både Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og nu også C.A.C-Fonden støtter årets Kæmpekorskoncerter med Aarhus Jazz Orchestra i Aarhus Domkirke til juni, hvor vi fejrer, at Sangkraft Aarhus fylder 10 år!

For et par måneder så det dystert ud med de varslede besparelser i Aarhus Kommune, der også ramte Sangkraft Aarhus. Men heldigvis valgte Statens Kunstfond at give 40.000 i støtte til det værk, som Sangkraft Aarhus havde bestilt hos forfatteren, Kristian Leth, og komponisten, Søren Møller i anledning af 10-års-jubilæet. Aarhus Kommune valgte sidenhen at forlænge samarbejdsaftalen med Sangkraft Aarhus indtil sommer, så det kunne lade sig gøre at gennemføre Kæmpekorskoncerten, som løber af stablen til juni i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, ligesom nu også C.A.C.-Fonden har valgt at støtte projektet med 30.000 kr.

Sangkraft Aarhus, der arbejder for at understøtte sang i bredden og eliten, er den samlende kraft i projektet, hvor 2-300 børn fra byens skoler, kor og elitekor synger sammen med et af byens førende orkestre. Sangkraft Aarhus sørger for undervisningsmaterialet og står for projektledelse og koordinering, ligesom de også sender sangkonsulenter ud på byens skoler.

Sangkonsulenterne arbejder med krop og stemme. De arbejder i dybden med tekst og melodi - og det gør det nemmere for børnene at lære musikken udenad og at synge sundt. Målet med det er at give børnene en god oplevelse med at synge sammen med mange andre. 

Projektet munder ud i to offentlige koncerter i Aarhus Domkirke fredag den 2. juni, hvor skoleklasserne optræder sammen med flere af byens kor og elitekor samt Aarhus Jazz Orchestra. Her vil man kunne høre en uropførelse det nyskrevne værk til ære for Sangkraft Aarhus, men også genhøre Solens Sang, der blev skrevet af og for børn ved sidste års Kæmpekorskoncert. 

BEMÆRK: Projektet har stadig åbent for tilmelding. Fristen er nu mandag den 27. marts - send en mail til mail [at] sangkraftaarhus [dot] dk med skolens navn, antal børn, klassetrin og kontaktpersonens oplysninger.

Der er lærermøde med introduktion til materialet torsdag den 30. marts kl. 15.30.

Yderligere information