This is not Africa - ny udstilling på ARoS

ARoS

Af ARoS - 15.04.2021

THIS IS NOT AFRICA – UNLEARN WHAT YOU HAVE LEARNED griber forstyrrende ind i en traditionel og stereotyp vestlig fortælling om ’det afrikanske’. Den involverer værker, som på forskellig vis parodierer, gennembryder, dekonstruerer eller konstruere ny viden

This is not Africa – Unlearn what you have learned” er en højaktuel udstilling, der griber dejligt forstyrrende ind i, den måde vi ser verden på. Udstillingen består af 40 værker – nye og stedsspecifikke installationer, video, skulptur, maleri og foto samt et tilhørende performanceprogram. Fælles for dem er det forstyrrende. Du vil møde værker, som parodierer, gennembryder, dekonstruerer eller etablerer nye forståelsesrammer og udtryksformer.

Tre gode grunde til at se udstillingen med din klasse:

   1. Udvid jeres syn på egne forestillinger og forforståelse.
    2. En oplagt case til at arbejde med racisme, #metoo, eurocentrisme, kolonihistorie og kulturmøder.
    3. Oplev fantastisk samtidskunst fra det afrikanske kontingent og den afrikanske diaspora.

 I sin helhed udgør udstillingen mange stemmer og udtryksformer, der vidner om Afrikas – og hendes diasporas – kompleksitet, grænseløshed og diversitet. En god bred case til undervisning. Vil I eksempelvis arbejde med emnerne kolonimagt, slaveri, eurocentrisme, racisme, kulturmøder, fordomme og Europa, kan I bruge udstillingens værker som inspiration. Få et godt afsæt til at arbejde med og udfordre forestillinger og forforståelse ved at spejle elevernes udsagn før og efter besøget i udstillingsrummet.

Vil I arbejde med emner som køn, #metoo, etik og emner, hvor forforståelse og fordomme er centrale, vil udstillingen også være en central case. Det eurocentriske syn på verden bygger på de samme elementer, som et mere konservativt syn på køn, manden og kvindens roller og rigtigt og forkert. #metoo viser, hvordan et opgør, en unlearning, er med til at dekonstruere og skabe nyt. På samme måde som udstillingens kunstnere arbejder med et mere nuanceret billede af kunsten i eller med relation til det afrikanske kontinent.

THIS IS NOT AFRICA – UNLEARN WHAT YOU HAVE LEARNED kan opleves fra d. 21/4 til og med d. 24/10