Aldrigmere.dk - om Holocaust og andre folkedrab

02.08.2018

Kurser, workshops og håndbog til historie, samfundsfag, kristendom og dansklærere.

Lærerkursus: Før Folkedrab - Advarsler & International beredskab
Hvad baner vej for et folkedrab? Det er temaet for et kursus for gymnasielærere den 26. september 2018 i historie, samfundsfag og dansk. Kurset kaster lys på tendenser og strømninger i samfund, før Holocaust og andre folkedrab fandt sted. Hvilke alarmlamper lyste? Hvordan reagerede man lokalt og internationalt? Og hvordan ser det internationale beredskab ud i dag?
Kurset er arrangeret af Humanity In Action (internationalt menneskerets-netværk) i samarbejde med aldrigmere.dk og koster 650,- kr. pr. deltager.
For mere info og tilmelding

Musisk projekt - oktober '43
Et musisk projekt til skoler om Holocaust og musikken i ghettoen Terezín i anledning af 75 år for begivenhederne i oktober 1943, i et samarbejde mellem dirigent Saul Zaks og aldrigmere.dk
Dette musiske projekt, målrettet skoler, indeholder en række markeringer med betydning for den danske Holocaust-historie om deportationer og flugt til Sverige i 1943. Projektet omfatter en række indslag, der er en kombination af musik komponeret i Theresienstadt kz-lejren og fortælling/vidnesbyrd.
Musik og sang fremføres af unge universitets- og musikkonservatorie-studerende.

Arrangementet er gratis og finder sted den 3. oktober i Musikhuset i Aarhus og livestreames på aldrigmere.dk.
For mere info og tilmelding
 

Gratis workshops for lærere
I skoleåret 2018-19 tilbyder aldrigmere.dk gratis workshops for lærere, der ønsker at blive klædt på til at undervise deres elever i demokrati og historie med anvendelse af undervisningsmaterialer på aldrigmere.dk. Workshoppen har en varighed af to timer og findes tilrettelagt til enten lærere i udskolingen eller til lærere på de gymnasiale uddannelser og VUC.
Vi kommer til jer efter aftale.
For mere info og tilmelding
 

Modeller - håndbog
- Værktøj til analyse af konflikter

Håndbogen introducerer en række modeller til anvendelse, når eleverne i grundskolens ældste klasser, i ungdomsuddannelserne og VUC arbejder med nuværende eller historiske nationale kriser, hvor befolkningsgrupper er - eller har været - i konflikt med hinanden. Med modellerne i hånden kan eleverne analysere konfliktniveauet, give forslag til og vurdere handlemuligheder, som kan iværksættes for at undgå konfliktens udvikling mod en humanitær katastrofe, fx i form af et folkedrab.
Håndbogen er i juni udsendt til alle skolebiblioteker/materialesamlinger.
For mere info og onlineudgave.