Gratis

Fra Korn til Brød

Beskrivelse

Lær om korn, brød, forskellige bageformer og prøv at male mel på vores lille kornmølle. Hvis masseovnen er tændt, er der mulighed for at lave knækbrød eller bage brød af det friskmalede mel. Ellers får I det med hjem til institutionen.

Vi starter i madpakkerummet. Her ser, mærker og smager vi på kornsorterne; hvede, byg og havre. Vi hører om kornet, som både dyr og mennesker spiser. Herefter maler vi kornet til mel og prøver at valse noget til gryn. Natursamarbejdet har en lille kornmølle, så alle børnene kan prøve at male og valse.

Når I tilmelder jer, aftaler vi, om I vil slutte forløbet her og bruge melet hjemme i institutionen, eller om I vil blive på Natursamarbejdet og bage knækbrød eller boller. Dette er oftest kun muligt i de kolde efterårs- og vintermåneder.

Hvis masseovnen er tændt, har Natursamarbejdet en god og enkel opskrift samt alle ingredienserne. Der er masser at gøre for børnene med at måle op, blande i skål, røre, rulle dejen ud og skære den ud med pizzaskærer. Til sidst skal der bages i den store masseovn, som vi har tændt op tidligere på dagen, så den er dejlig varm.

Imens brødene bager, er der tid til snakke med Natursamarbejdets dyr eller bare nyde omgivelserne. Når bagværket er færdigt, kan I smage på det og tage resten med hjem til institutionen.

Formål

Natursamarbejdets planlagte aktiviteter for Dagtilbud bygger på en helhedsforståelse af det enkelte barn. Derfor kan alle seks læreplanstemaer sættes i spil og forbindes med hinanden i alle pædagogiske aktiviteter på Natursamarbejdet.

Når Natursamarbejdet anvendes som dannelses - og læringsmiljø gives det enkelte barn og børnefællesskaberne en oplagt mulighed for at opleve, sanse, eksperimentere og udfordre sig selv i og med naturen. F.eks. fra korn til brød udfordrer børnene på deres motorik (fin såvel som grov), sanser og sociale kompetencer. De lærer om kornsorter og deres opbygning, melets historie og ser en unik proces fra korn til brød som ellers ikke er mulig, hvis man køber brødet i supermarkedet.

Bage-processen udgør en sansemæssig oplevelse, hvor børnene oplever tørt mel, våd dej og til sidst varmt lækkert brød som spises til sidst.

Intet er mere lækkert, end at spise mad man selv har lavet.

Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand