Alle elsker Sangskattekisten

Beskrivelse

Sangskattekistens musikalske legestue er en rytmiktime med sprog- og motorikstimulerende musikaktiviteter. Indholdet er bygget op omkring kendte børnesange, som sættes i spil på nye måder.

Vi skal synge, lave fagter, spille på instrumenter, lege fantasilege og bruge hele kroppen i musikken.

Nye tekster og lege giver nyt liv til kendte og elskede børneklassikere som ”Tingelingelater”, ”En elefant” og ”Tommelfinger, Tommelfinger”.  Det, at sangene er velkendte giver tryghed og overskud hos både børn og voksne til at synge med og deltage aktivt fra start til slut.

Pædagogerne får et omfattende idékatalog med hjem, hvor de nye tekster, legeforslag og musikpædagogiske overvejelser til Sangskattekistens fjorten sange er nedskrevet.  Se Sangskattekistens musiktegnefilm her: http://aarhusmusikskole.dk/projekter/sangskattekisten/

Forberedelse

Rytmiksessionen som ramme om fælles leg med stemme, krop og fantasi er en enestående platform for at arbejde med koncentration og opmærksomhed – fundamentet for en god sprogudvikling. Her kan hele gruppen af børn og voksne samles i en fælles koncentration og opmærksomhed. Musikken og de tilhørende bevægelser i form af fagter eller dans skaber en struktur og samtidighed for alle i gruppen, som gør at børnene kan holde koncentrationen på en fælles aktivitet længe. En elsket børnesang er slidstærk og tåler mange gentagelser, hvilket giver børnene mulighed for at øve sig på ord og sætninger.

Formål

  • Få nye ideer og redskaber til aktiv brug af sangskattekisten i jeres institution.
  • At børn og voksne får en musikalsk fællesskabsoplevelse, hvor alle sanser er i spil og de voksne inspireres til nye musikalske aktiviteter, som er lige til at tage med hjem og bruge i institutionen efterfølgende.
Sted
Aarhus Musikskole
Vester Allé 3
8000 Aarhus C

Hos jer eller på Aarhus Musikskole

Inspirationsmateriale

Her ligger alle sangene, så I kan synge dem i hverdagen i institutionen og børnene kan synge dem hjemme sammen med deres forældre. Filmene er illustreret af Marie-Louise Højer Jensen