ÆSKEN - Kaninens fødselsdag

Beskrivelse

Vi har lavet to versioner af 'Kaninens fødselsdag', som er tilrettelagt for henholdsvis de 0-3-årige og de 3-6-årige. Vi medbringer alle rekvisitter, lyd og lys, det eneste vi skal bruge er adgang til strøm, plads til at bevæge sig på (helst min. 4x5 meter) og en masse glade børn!

0-3 år:

Alle børn er inviteret med til Kaninens fødselsdag! Sammen skal vi dække op til en sjov og festlig  fødselsdagsfest med musik, leg, sansning og balloner. Vi ruller vores ”fødselsdagsborde” ud på vores store runde græsgulvtæppe, og så skal alle børn være med til at finde gaver til kaninen i vores sansekufferter. Nogle gaver kan rasle, andre er små gulerødder eller lagkagestykker. Undervejs skal vi spille med gaverne, og bagefter skal børnene putte gaverne ned i de store puttegavekasser, som står på bordene. Bagefter er det tid til at hoppe og danse: Alle får et kanin-dansebælte på, som laver sjove raslelyde, og det hele ender ud i en sand regn af balloner og sæbebobler fra vores to sæbeboblemaskiner. Kaninens Fødselsdag er en aktiv og inddragende musikfest for alle, som elsker at synge, og lege, og der er både danse- og grinegaranti!

3-6 år: 

Sammen skal vi dække op til en energifyldt og festlig dansefest fyldt med musik, leg og balloner. Vi ruller vores ”fødselsdagsborde” ud på vores store, runde græsgulvtæppe, og vi skal spille på raslende knipse-kopper og trutte i sugerør der kan fløjte. Vi skal danse med herligt bjældende kanindansebælter, der får alle til at hoppe og danse – og det hele ender ud i en regn af balloner og sæbebobler fra vores to sæbeboblemaskiner. Kaninens Fødselsdag er en aktiv og inddragende musikfest for alle, som elsker at synge, danse og lege, og der er både danse- og grinegaranti!

Forberedelse

Formål

Det er vores overbevisning, at den sande vedvarende læring sker i et samspil med andre mennesker, hvor integration, fællesskab og samarbejde udvikler og udvider den personlige horisont. Der hvor man er mest ærlig, er også der, hvor man er mest åben for inspiration og læring. Vi mener, at det bedst sker i situationer, hvor kroppen bruges kreativt og på flere niveauer – der hvor flest sanser er i spil på én gang.

Vi arbejder derfor målrettet for at skabe et rum, hvor disse elementer bliver forenet i et legende, kreativt, inspirerende, magisk og ikke mindst sjovt miljø. Et sted hvor børn (og voksne) bliver efterladt med en positiv og sjov oplevelse, som binder de deltagende sammen og som efterlader et lille spor i hjertet hos dem.

Musikalsk bliver børnene i 'Kaninens fødselsdag' præsenteret for rytme, sange, musikalsk og socialt samvær, kropslig bevægelse og musikalsk opmærksomhed.

Sted

Forløbet foregår ude i jeres institution.