Mad på bordet - Kartoflen

Beskrivelse

En aktør fortæller eleverne om kartoflens vej til købstaden og viser rundt i 1864-køkkenhaven. Derefter er der aktiviteter for eleverne i Renæssancegården, hvor kartofler laves til mel, og vi bager småkager af kartoffelmelet. Undervisningsmateriale til læreren sendes ud i god tid inden forløbet. Det indeholder lærervejledning, baggrundsmateriale om kartoflens historie, arbejdsark til eleverne samt forslag til forberedelse inden besøget i Den Gamle By og til efterbearbejdning.

Formål

  • Undervisningsforløbet sigter mod at gøre eleverne bevidste om kartoflens historiske betydning som fødemiddel for den danske befolkning igennem de sidste 200 år. Der er især fokus på købstadens husholdning og køkkenhaver i 1800-tallet.
Sted
Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus C
Undervisningsmateriale

Undervisningsmaterialet sendes til læreren i god tid inden forløbet. Der er to udgaver til henholdsvis 0.-3. klasse og 4.-6. klasse. Indeholder lærervejledning, arbejdsark og opgaver til eleverne til forberedelse og efterbearbejdning af museumsbesøget.