Naturskole flytter matematikken ud

24.11.2016

Naturskolen på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus vil flytte klasseundervisningen i 0.-9. klasse ud i den levende natur. Den nybyggede Naturskole i Mårslet kan som udgangspunkt rumme alle former for aktivitet, og tilbuddene udvikles i samarbejde med lærere og elever.

Fæld et træ og beregn rumfanget på kævlerne. Fang insekter i mosen og undersøg, hvilke arter du fik i nettet. Eller lær, hvor fødevarerne kommer fra, mens du kigger en levende ko dybt i øjnene. Sådan kunne nogle af ideerne til undervisning på JU Århus’ nye Naturskole lyde. Og idé-listen vokser, fortæller konsulent for Naturskolen, Michael Sejer.

”Ideen med Naturskolen er, at den skal rumme alle mulige former for aktivitet. Vi læner os op ad nogle af de faste rammer, folkeskolen navigerer i, fx ideen om åben skole og mere motion på skemaet, og så kommer vi med forslag til undervisningsforløb, der lever op til helt konkrete læringsmål for de enkelte fag,” forklarer Michael Sejer.

Et eksempel på et undervisningsforløb er Skovmatematik, der er rettet mod elever i 7.-9. klasse. Her bruger klassen en hel eller en halv skoledag i skoven og udregner arealer, rumfang og brændværdi på kævler, stammer og stående træer. Undervisningen kan varetages af Naturskolens naturvejleder eller af klassens egne lærere.

”Rammerne for læring i Naturskolen er enormt fleksible, og der, hvor det bliver rigtig sjovt, er, når vi i samspil med den enkelte klasse eller skole kan tilrettelægge et undervisningsforløb, som passer lige præcis til deres behov,” forklarer Michael Sejer.

Som konsulent for Naturskolen får han input til nye læringsaktiviteter, hver gang han besøger en ny folkeskole for at fortælle om konceptet.

”Det er super fedt og præcis som det skal være – Naturskolen er jo et helt nyt projekt som skal fyldes op med gode ideer, før det bliver rigtig fedt, så jeg håber det fortsætter! Det er min oplevelse, at folkeskolerne rigtig gerne vil have muligheden for at gøre noget andet i deres undervisning. Det kan man på Naturskolen. Og vi vil rigtig gerne være med til noget andet.”

 

Se Naturskolens forløb på ulfiaarhus: http://ulfiaarhus.dk/udbyder/naturskolen

Yderligere information
Naturskolen ved Jordbrugets UddannelsesCenter Århus er placeret på Nymarksvej i Mårslet syd for Aarhus. For yderligere information om aktivitet i Naturskolen book et møde med konsulent Michael Sejer på telefon 29453871 eller pr. mail mse@ju.dk.