Musik/drama-forløb i Operatoriet: Bortførelsen

Af Den Jyske Opera - 04.11.2019

Det første forløb med Den Jyske Operas musik/drama-workshops under titlen Bortførelsen er netop afsluttet. Her har vi haft besøg af 6 klasser, der har arbejdet med temaerne i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet og eksperimenteret med historiefortællng

Den Jyske Opera udvikler sammen med 3.-4.kl. en ny slutning på den grumme historie Bortførelsen

Med inspiration fra Mozarts syngespil Bortførelsen fra Seraillet (som Den Jyske Opera opfører i foråret 2020) arbejder børnene med nogle af dens temaer: En flok fattige børn, der bor med deres mor i et hjem uden megen mad, men med masser af kærlighed bliver bortført med magi til en rig sultans palads. Her kan de leve et liv i overflod og få alt det at spise, de vil. Til gengæld skal de opføre sig præcist som sultanen ønsker. Hvordan historien endte fandt vi ud af i fællesskab med børnene. Hvad er vigtigst i livet – frihed eller rigdom?
Som hjælpemidler bruger vi scenelys, kostumer og rekvisitter, hvor især sultanens bord med en masse rekvisitmad fra Den Jyske Operas lager er populært hos børnene. Og naturligvis bliver sang og musik brugt flittigt til at understøtte stemninger og historiefortællingen. Målet er ikke, at børnene lærer den konkrete forestilling at kende, men at de inspireret af god musik, relevante dramaøvelser og masser af teatermagi får lyst til at fordybe sig i dilemmaer og deres kunstneriske udtryk – og oplevelsen er, at de to timer, workshoppen varer, går stærkt og børnene er meget engagerede i fortællingen.

Nogle klasser arbejder videre med fortællingen hjemme via et lille materiale, vi tilbyder. Et par klasser, der tidligere har været på besøg, har ovenikøbet selv videreudviklet workshoppen til en hel forestilling, de viste på skolen for forældre og andre klasser.

I foråret 2020 har vi igen besøg i Operatoriet og Bortførelsen. Denne gang venter der 10 klasser fra 2.-4. klasser. Vi glæder os til at se hvilken slutning, de nye klasser vælger!

Yderligere information