Musik i luften - særtilbud til børnehaver i maj og juni

Af Den Jyske Opera - 29.04.2020

Som modsvar til Coronakrisens begrænsinger tilbydes et helt nyt workshoptilbud til børnehaverne, hvor Den Jyske Opera kommer ud til jer. UD skal opfattes helt bogstaveligt, for sammen med tre musikere, kan børnene synge, spille og danse i fri luft.

Eftersom Den Jyske Opera som alle andre har været nødt til at aflyse planlagte aktiviteter for dagtilbud pga lockdown, og det er svært at sige, hvornår børnehaverne igen kan komme på besøg hos os, har vi taget den kreative hat på og lavet et helt nyt forløb for børn på 3-6 år. Vi rykker ud i dagtilbuddenes nærområder med en workshop, der foregår i det fri for små  grupper af gangen med 4-5 børn og en pædagog pr gruppe. I løbet af 30-40 minutter kommer grupperne rundt til 3 stationer, hvor de synger, spiller, danser og leger en historie med musik og lyd i.

Hvis der i nærområdet er grønne arealer, som institutionen plejer at bruge, så er det helt optimalt at lave workshoppen der, men vi kan også indrette os på børnehavens legeplads. Dette aftaler vi i dialog med institutionen. 

Det er muligt at tilmelde op til 30 børn til et forløb, der foregår i to runder med en lille pause imellem. Vi tager naturligvis alle forholdsregler i forhold til de sundhedsmæssige krav, og er i tæt dialog med den enkelte institution om, hvordan vi skal forholde os på det konkrete sted. På trods af fysisk afstand og høj hygiejne kan musik stadig bygge bro mellem store og små. 

Tilbuddet gælder i perioden 18. maj - 19. juni indenfor tidsrummet kl. 9.00-10.30. Find forløbet på ULF under titlen "Musik i luften".

Medvirkende er Ulla Schmidt, percussion, Johanne Andersson, cellist og Birgitte Holt Nielsen, sanger.

For yderligere spørgsmål kontakt: Birgitte Holt Nielsen på tlf 23 64 26 13 eller email: bhn@jyske-opera.dk

Projektet er støttet af Børnekulturhuset