Lille Læser

24.08.2015

Center for læring, 0-6 år. Århus Kommune giver med 'Lille Læser' dig som pædagog en hjælpende hånd til at understøtte børnenes sproglige udvikling. Fra 1. juni 2015 kan du frit benytte dig af 'Lille Læser' til institutionens børn.

Lad børnene gå på opdagelse i skriftsprogets verden
Børnene lærer det vigtige i vores kultur, fx sprog, ved at gøre det sammen med nogen. Vores læringssyn er socialkonstruktivistisk og relationen mellem barn og voksen er derfor essentiel. Børnene lærer ved at få lov at deltage på lige fod med de andre, uanset niveau og kompetencer. Som pædagog kan du med Lille Læser støtte børnene, mens I sammen udforsker sprogets mange nuancer.

Sprogsyn og forskning
Lille Læser bygger på den nyeste forskning inden for børns sprogtilegnelse og er blåstemplet af Nationalt Videncenter for Læsning. Sprogsynet er funktionelt og kommunikativt – Lille Læser ligger derfor i forlængelse af opdagende læsning og skrivning, som mange af børnene vil stifte beskedskab med, når de starter i skole.

Sådan henter du Lille Læser
Søg på Lille Læser i App Store (iPad/iPhone) / Google Play (Android) og download app’en.
Åben app’en og vælg ”Institution”
Tryk på ”log in” og anvend dit UNI‐login

Du ser nu de fire elementer i Lille Læser: Læs, Lyt, Skriv og Mere. Ved at trykke på I’et ved hver boks kan du læse mere om de pædagogiske og læringsmæssige tanker bag de fire elementer. Gå også på opdagelse i Fif & Fiduser øverst i højre hjørne.

Rigtig god fornøjelse med Lille Læser!

Læs mere og hent gratis materiale på lillelæser.dk