LæseRaketten er klar

Børn læser i LæeRaketten

05.01.2021

Hele Verden i Skole er en kampagne, der sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark. Du kan stadig nå at bestille bogen eller låne den hos CFU. På hjemmesiden finder du en masse supplerende online-materiale.

Kampagnen består af bogen LæseRaketten med et online elev- og lærermateriale, hvor eleverne kan gå på opdagelse i blandt andet film, billeder, musik, og hvor læreren kan finde en række konkrete opgaveforslag, undervisningsmateriale til emneuger og meget andet. Derudover kan man vælge at deltage i 'Den Globale Aktionsuge' samt en indsamling, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland har mulighed for at samle ind og støtte børns skolegang i fattige lande.

LæseRaketten

LæseRaketten er en gratis bog til elever i grundskolen. Bogen er trininddelt og kan anvendes fra børnehaveklasse til og med 6. klasse. Bogen puster til elevernes læseglæde, og samtidig får den dem til at reflektere over retten til uddannelse og forskellige kulturer. LæseRaketten indeholder portrætter af børn fra andre lande - et nyt land hvert år - samt skønlitterære historier, der er skrevet af kendte danske børnebogsforfattere.

Yderligere information