Lærerkursus: Romeo & Julie

Lærerkursus: Romeo & Julie

Af Aarhus Teater - 24.06.2021

Aarhus Teater inviterer til lærerkursus d. 2. februar 2022 på Shakespeares mesterlige kærlighedstragedie Romeo & Julie!

En balkon i den italienske by Verona har i generationer tiltrukket unge forelskede sjæle med magnetisk kraft. Det var nemlig her, Shakespeare for over 400 år siden lod alle tiders mest ikoniske kærlighedshistorie udspille sig.

Romeo og Julie er de to unge, som ved et storslået maskebal forelsker sig stormfuldt i hinanden. Det er kærlighed ved første blik – et afsindigt hormonsus. Men det er samtidig en umulig kærlighed, for deres to familier, Montague og Capulet, har i årevis ligget i uforsonlig fejde med hinanden. Og nu står forelskelsens rene og ufordærvede uskyld overfor slægternes håndfaste kurs.

Hvad får du som lærer ud af kurset?

Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med dette store værk i verdenslitteraturhistorien. Du vil få præsenteret undervisningsmaterialet og du vil opleve oplæg af to litterære mennesker, der på hver sin måde har beskæftiget sig med Shakespeare, kærligheden i litteraturen og ikke mindst ROMEO & JULIE.

Hør oplæg fra forfatter Merete Pryds Helle, som i 2006 gendigtede det klassiske værk i romanform, og professor Dan Ringgaard, som sammen med os dykker ned i kærlighedens historie, dels den som gik forud, og som stykket er rundet af, dels den som kom efter og som kan hjælpe os til at forstå, hvorfor stykket stadig kan fortælle os noget vigtigt om kærligheden.

På teaterworkshoppen vil du prøve scenekunsten på egen krop. Du vil blive introduceret til, hvad det vil sige at arbejde kropsligt med replikker, tematikker og kunstneriske greb fra forestillingen. Teaterøvelserne kan du efterfølgende bruge med dine elever, inden I skal se ROMEO & JULIE.

Efter kurset bliver serveret en let ret inkl. vand/vin/øl og så skal vi se en forpremiere på ROMEO & JULIE kl. 19:30. 

Oplæg:

  • En kærlighedshistorie belyst gennem kærlighedens historie v. Dan Ringgaard, professor ved Institut for Nordisk Sprog og Litteratur / AU
  • Oh Romeo v. Merete Pryds Helle, forfatter, gendigtede tilbage i 2006 kærlighedstragedien i romanform.
  • Undervisningsmateriale v. Sissel Worm Glass, teaterpædagog og underviser, ATL
  • Praktisk teaterworkshop v. ATL-teamet