Lærerkursus på Aarhus Teater: Romeo & Julie

Lærerkursus: Romeo & Julie

Af Aarhus Teater - 06.12.2021

Kom med på lærerkursus d. 2. februar 2022 kl. 14 - 18 på Shakespeares mesterlige kærlighedstragedie for fuld udblæsning!

Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med dette store værk i verdenslitteraturhistorien. Du vil få præsenteret undervisningsmaterialet og du vil opleve oplæg af to litterære mennesker, der på hver sin måde har beskæftiget sig med Shakespeare, kærligheden i litteraturen og ikke mindst ROMEO & JULIE.

Efter kurset bliver serveret en let ret inkl. vand/vin/øl og så skal vi se en forpremiere på ROMEO & JULIE kl. 19:30. Pris 350 kr.

Målgruppen er primært undervisere i udskolingen og på ungdomsuddannelserne, men alle interesserede er velkomne!

Forfatteren Merete Pryds Helle har boet mange år i Italien og fortæller: ”Jeg læste derfra forundret nyhederne fra Danmark, hvor unge mænd der sloges i gaderne. Der blev sagt, at det var på grund af deres kultur; men jeg tænkte på min far, og alle de slåskampe han havde deltaget i, da han var ung på Langeland; og tænkte måske handler det om noget andet, om en måde at få identitet på, om tilhørsforhold og passion. Samtidig så jeg en elendig opførelse af Romeo og Julie på et italiensk provinsteater; og fordi den var så dårlig, så jeg pludselig det samme i stykket; at det handler om de unge mænd, der får identitet gennem deres familiers ellers stivnede fejde. Derfra kom ideen til at spørge; hvordan ser en moderne Romeo og Julie ud?"

Hvad er det Romeo og Julie lærer os om kærlighed, som ikke allerede på Shakespeares tid var sagt tusindvis af gange og siden da er blevet gentaget til bevidstløshed? Hvad er det særlige ved det stykke? Ifølge professor Dan Ringgaard er en måde at besvare det spørgsmål på ved at dykke ned i kærlighedens historie, dels den som gik forud, og som stykket er rundet af, dels den som kom efter og som kan hjælpe os til at forstå, hvorfor stykket stadig kan fortælle os noget vigtigt om kærligheden.

Tilmeldingen til kurset sker via: atskolebooking.billetten.dk