Gratis

Freestyle med tekstile materialer

Beskrivelse

Bemærk: ny dato!

Workshop med tekstilkunstner Sanne Ransby
-  og tekstilkunstner Astrid Skibsted

Tekstil er en helt selvfølgelig del af børnenes hverdag. Men hvilke forskelligartede egenskaber og narrativer har de tekstile materialer? Og hvordan kan vi arbejde med dem som ’sprog’ og kunstnerisk udtryk, både procesorienteret, med ’store armbevægelser’ og som pauseaktivitet?

Sammen med tekstilkunstnerne Sanne Ransby og Astrid Skibsted, inviterer vi jer ind i en workshop, som giver inspiration og ideer til at arbejde kreativt med tekstile materialer og som skaber ramme for opdagelse af nye typer af erfaringer med stof og tekstiler. Vi håber desuden at forløbene vil inspirere jer, pædagoger og lærere, til at facilitere endnu flere æstetiske forløb, som rummer en undersøgende og eksperimenterende tilgang.

I denne workshop 'freestyler' I med stof, saks, nål og tråd/snor. Sammen med kunstneren Sanne Ransby, som er hovednavnet på denne dag, skal I på opdagelse i, hvordan tekstile materialer kan bruges til at udtrykke sig med. Med inspiration fra forskellige tekstil-kunstneres brug af materialer og  teknikker undersøger vi, hvordan man kan bruge teknikker frit og udvikle egne udtryk.

Desuden byder dagen på vikle-workshop ved Astrid Skibsted. Workshoppen handler om at vikle tekstil-billeder i garn og stof. Viklebilleder er en skøn og umiddelbar måde at arbejde med garn på, som åbner op for eksperiment og nysgerrighed. Det er en måde at se og sanse på.

Om Sanne Ransby
Sanne Ransby er uddannet billedvæver på Det Jyske Kunstakademi.
Ud over billedvævningen, arbejder hun også med rumlige installationer og udsmykninger.
Sanne har tidligere lavet projektforløb og workshops for børn og voksne, med tekstile udtryksmuligheder som tema. Sanne har en lang række udstillinger bag sig; bl.a. udstillet i Rusland, Japan, Canada  og USA – herhjemme bl.a. på Trapholt, Sophienholm og KunstCentret Silkeborg Bad.
Se Sanne Ransbys hjemmeside her

Om Astrid Skibsted
Astrid Skibsted er selvstændig tekstildesigner med virksomhed og værksted i Aarhus. Hun arbejder med design af vævede tekstiler og tekstilværker til udstillinger og udsmykning. Hun har bred undervisningserfaring bl.a. i samarbejde med Museum Midtjylland / Tekstilmuseet, Børnekulturhuset i Aarhus, Skals Højskole, Krabbesholm Højskole og Designskolen i Kolding.
Se Astrid Skibsteds hjemmeside her

Kurset afvikles i samarbejde med ULF i Aarhus

Forplejning

Der serveres morgenmad og frokost

Kontakt
Malene L. Thomassen
41856671
Materialer

Hent invitationen til workshoppen her:

Sted
Børnekulturhuset
Valdemarsgade 1F
8000 Aarhus C

Indgang 1F. Ring på dørtelefonen 'Børnekulturhuset'

Tilmelding