Gratis

Blåtryk / Cyanotopi

blåtryk

Beskrivelse

Bliv inspireret til at bruge planterne og naturen rundt om jer til kunstnerisk produktion med blåtryk.

I dag bliver børn fotograferet som aldrig før – og i en ganske tidlig alder er de helt fortrolige med selv at tage billeder med de mange medier, der omgiver dem. Men hvordan så nogle af de allerførste foto-teknikker ud, og hvordan kan natur og foto give en ny forståelse af begge materialer? 

På dette kursus vil vi gå på opdagelse i blåtryk - også kaldet cyanotopi, som er en gammel fotografisk teknik, hvor man laver aftryk ved at eksponere en lysfølsom emulsion for sollys. Cyanotopi blev især blev brugt til videnskabelig registrering af pressede planter og blomster eller som en billig kopiering af plantegninger til arkitekter. Når man arbejder med blåtryk kan man anvende alt muligt fra naturen og således gå på opdagelse i hvilke planter og blomster, der skaber interessante aftryk. 

På workshoppen vil vi gå eksperimenterende til værks, og vi vil starte med at blande emulsionen og male den på akvarelpapir for derefter at lægge planterne i pres på papiret og således lave forskellige aftryk i solen. Bagefter vil vi lege med billedernes farve og udtryk ved at dyppe dem i farverige krydderier, teer, kaffe eller farvelægge dem. 

Deltagerne må meget gerne medbringe nogle afplukkede blade, planter, blomster – men vi vil også sammen gå ud og plukke, hvad vi kan finde i nærområdet.

Underviseren Alberte Erlandsen er cand. mag i Æstetik og Kultur og har arbejdet som kulturformidler og underviser i analogfoto på Aarhus Billed- og Medieskole. 

Kontakt
Malene L. Thomassen
41856671
Materialer

Se programmet og download invitationen (PDF) her

Sted
ULF i Aarhus
Valdemarsgade 1F
8000 Aarhus C
Tilmelding