KØN, KROP OG IDENTITET

05.01.2016

Fra januar 2016 tilbyder Kvindemuseet et supplement til skolernes seksualundervisning med forløbene KROP og KØN. På museet vil eleverne beskæftige sig med, hvordan køn, krop og seksualitet har både biologiske, fysiske, psykologiske, kulturelle og sociale dimensioner.

Seksualundervisning på Kvindemuseet

Forløbene er udviklet i samarbejde med fire aarhusianske skoler, Normstormerne, Sex og Samfund samt Naturhistorisk Museum, og de henvender sig til folkeskolens udskoling i fagene dansk, historie og biologi.

Kompetencemålet, som vi arbejder med, er:

- Eleven kan vurdere normer for krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv.

I forløbene arbejder eleverne med at synliggøre normer og forholde sig kritisk til dem. Museets rum og genstande fungerer som dåseåbner for en dialog om seksualitet, krop og køn i et historisk og nutidigt perspektiv.

Målet er at skabe et rum, hvor alle har mulighed for at komme til orde, og hvor sund nysgerrighed, respekt og accept af andre og af sig selv er i højsædet.

Læs mere om forløbene og book på kvindemuseet.dk.

Målgruppe 7. – 10. klasse

Fag Seksualundervisning, dansk og historie

Varighed 90 min

Pris 250 kr.

Tak til vores medudviklere og samarbejdspartnere:

8.c Risskov Skole, 9.a Møllevangsskolen, 9. a og b N. Kochs Skole, 9. a Strandskolen, Naturhistorisk Museum, Kvinnemuseet i Norge, Aarhus Kommune, Aids-Fondet/Normstormerne, Sex og Samfund samt School of Museum Studies, Leicester, England.

Tak til Kulturstyrelsen og Aarhus Kommune for økonomisk støtte til projektet.