Kahoot om FN

Af FN-forbundet - 11.05.2020

FN-forbundets skoletjeneste har lavet en quiz til mellemtrin og udskoling om FN, hvor eleverne på en sjov måde, og på tid, kan teste deres viden om FN.

Vejledning:

  • Inden brug af Kahoot!-quizzen om FN, skal du som lærer gå ind på www.kahoot.com og oprette dig som bruger. Hvis du allerede har en bruger, skal du blot logge ind. Begge dele sker via de to ikoner øverst i højre hjørne på hjemmesiden.
  • Når du er logget ind trykker du på ”Find Kahoots” øverst i menuen. Der kommer nu et søgefelt frem. Her kan du søge efter: ’FN – hvad er det?’. Når du har tastet din søgning ind i feltet, skal du trykke ”Enter”. Så kommer Kahoot!’en frem.
  • Tryk nu på knappen ”Play”, og vælg ”Classic”, hvis eleverne skal spille enkeltvis på hver deres computer, eller ”Team mode” hvis eleverne skal spille i grupper og deles om en computer.
  • Derefter ledes du hen side med en Game PIN. Den skal eleverne bruge for at kunne deltage i quizzen. Ved at gå ind på www.kahoot.it kan eleverne nu indtaste Game PIN’en og vælge et deltagernavn. På din egen skærm kan du se, hvor mange og hvilke elever, der er klar til at spille.
  • Tryk på knappen ”Start” i højre hjørne for at begynde Kahoot!’en, og så kører spillet helt af sig selv.
  • Når quizzen er startet dukker et spørgsmål op på skærmen. Automatisk ledes eleverne videre til fire forskellige svarmuligheder. De skal trykke på det svar, de tror er rigtigt, inden for den angivne tidsgrænse. Når tiden er gået, vises det rigtige svar. Scoreboardet efter det rigtige svar viser, hvor mange point eleverne har, og hvem der fører. Tryk på ”Next”-knappen, når I er klar til det næste spørgsmål.