#ingenlillelort - aktivisten Astrid Lindgren

Af KØN - museum for kønnenes kulturhistorie - 14.06.2021

Sæt Astrid Lindgren på årsplanen i skoleåret 2021/22 og glæd dig til et spritnyt og gratis undervisningsmateriale om Astrid Lindgren som aktivist.

Museet KØN (tidligere Kvindemuseet) viser udstillingen #ingenlillelort, som sætter fokus på Astrid Lindgrens samfundspolitiske engagement. I udstillingen møder du Astrid Lindgren som debattør, brevskriver, velgører, taler – og selvfølgelig: som forfatter.
Til udstillingen har vi lavet et undervisningsmateriale, som omhandler tematikkerne børnerettigheder, dyrevelfærd og naturbeskyttelse, køn og kønsroller samt mod, aktivisme og den demokratiske samtale. Alt sammen med udgangspunkt i Astrid Lindgrens tekstunivers.I undervisningsmaterialet og i undervisningen på museet arbejdes med Børnekonventionen og med FNs Verdensmål.

Inden udgangen af juni udgives undervisningsmaterialet, som kan downloades gratis på www.museumkøn.dk. I uge 34 sendes et klassesæt ud til hver af Aarhus-skolerne.
Har du mulighed for det, så tag klassen med til et undervisningsforløb i udstillingen. Undervisningsforløbet kan bookes allerede nu. Læs mere og book på www.museumkøn.dk.

Undervisningens overordnede formål er at styrke børns stemmer og give dem mod på demokratisk deltagelse i det samfund, de er en del af.

Vi glæder os til at dele materialet med dig og – forhåbentligt – også se dig og dine elever på museet KØN.