Hvor kom alt det plast fra?

Af Hovedet i Havet - 06.01.2023

Natursamarbejdet og projekt Hovedet i Havet fra Aarhus Universitet byder jer velkommen til et spændende forløb om plastik! Få besøg af en formidler fra Natursamarbejdet og stævn dernæst ud på Aarhus Bugt med Hovedet i Havet på skonnerten Brita Leth.

Bliv klogere på plastik, både den vi omgiver os med i hverdagen og den som ender i vores havmiljø.
Forløbet er for udskolingen, og det er opdelt i to delforløb, som er placeret på forskellige dage. Delforløbene kan ikke bookes separat, da der er en rød tråd gennem forløbet.

Første del: Består af et besøg på jeres skole, hvor formidlere fra Natursamarbejdet tager jer med på en plastikoplevelse.
Vi anvender inddragende øvelser så eleverne aktivt involveres i at blive klogere på plastik og plastforbruget i deres hverdag. Derefter går eleverne på jagt efter plastik i deres eget tøj for at finde ud af, hvor meget af deres påklædning, der faktisk består af plast. Hvorfor består det af plast? Har det noget formål? Til sidst hjælper vi eleverne med at få ideer til, hvordan de kan ændre på deres eget plastikforbrug!

Anden del: Består af en sejltur på Aarhus Bugt.
Eleverne inviteres ombord på skonnerten Brita Leth af skibets besætning og projekt Hovedet i Havet fra Aarhus Universitet. Efter en grundig sikkerhedsinstruktion stævner vi ud på Bugten. Her undersøger vi havet for mikroplast, laver naturvidenskabelige undersøgelser og bliver klogere på hvordan de levende organismer i havet påvirkes af mikroplast. Ombord får eleverne også mulighed for at opleve den maritime verden helt tæt på.

Yderligere information