Online

Virtuelt skriveværksted

Virtuelt skriveværksted

Beskrivelse

Kom tættere på teateret hjemmefra! 

Aarhus Teater Læring har udviklet et virtuelt skriveværksted, der ved hjælp af kreative benspænd og enkle skriveøvelser lader eleverne snuse til verden som dramatikere. De skaber deres egen dramatiske karakter og får mulighed for at lade denne karakter mødes med en anden og sammen i par skabe en ”dialog for to”.

Vi arbejder med fagbegreber som dramaturgi, dramatisk tid og spænding og genrekendetegn for dramatik. Værkstedet slutter af med, at eleverne sidder med et lille stykke færdigt skrivekunst, som I kan arbejde videre med online – eller gemme til I ses igen.

Læs mere om Aarhus Teater Lærings værksteder her

Forberedelse

Afvikling: En teaterpædagogisk underviser fra Aarhus Teater Læring deltager som gæsteunderviser på Google Meet, Zoom, Teams eller lignende. Klassens lærer er også med under hele afviklingen af skriveværkstedet.

Forberedelse: Klassens lærer giver den teaterpædagogiske underviser adgang til klassens virtuelle rum. I dette rum skal underviseren kunne vise en PowerPoint.

Læreren bliver inden skriveværkstedet kontaktet af underviseren, så det praktiske kan organiseres og eventuelle spørgsmål afklares.

Eleverne skal bruge: 6 stykker blankt A4-papir uden tern eller linjer, blyant og blyantspidser og en terning. Desuden skal de have adgang til en onlineplatform, hvor de kan skrive sammen to og to (teams, OneNote, Google Docs eller andet, hvor de kan lægge tekst og billeder ind).

Formål

I den kreative skrivning og i legen med at skabe en karakter, træner eleverne det at skrive med en personlig autentisk stemme. De skal tænke og skrive scenisk i en proces, hvor de skriver eksempler og scenarier frem og her trænes de i at bruge en bred vifte af sproglige virkemidler. Gennem undersøgende tankespor trænes de i at skabe et dynamisk og varieret sprog.

Tilmelding

Sådan bestiller du et skriveværksted:
Bestil værkstedet via email til atl [at] aarhusteater [dot] dk  

Når du bestiller skriveværkstedet via mail
Send en mail til Aarhus Teater Læring på atl [at] aarhusteater [dot] dk (skriv venligst ’Virtuelt skriveværksted + skolens navn + klassetrin’ i emnefeltet), og skriv hvor mange elever I er samt nogle bud på datoer, I ønsker at få et skriveværksted. Vi sender en ordrebekræftelse til dig, når vi har modtaget din bestilling og fundet en ledig teaterpædagog til jer.