Vikingernes eventyr

Beskrivelse

Mød syv forskellige vikinger på vej ud i verden (1 time)
Med en nøgle til vikingernes personlige fortællinger i hånden, følger vi i hælene på dem gennem de snævre gader i Aros (nutidens Aarhus), og ud gennem byporten på vej ud i den store verden. Måske er det Mechlenborgs skove, Englands storbyer eller verdens største by Konstantinopel, som er vores rejses endemål.
Vikingetiden er en ganske kort periode i vores historie, men med en meget stor betydning.
Sammen undrer vi os over, hvorfor vikingerne stadig betyder så meget for os i dag 1000 år senere, og om vi også om tusinde år vil blive kaldt for vikinger ude i verden.

Mød syv forskellige vikinger på vej ud i verden + tapettegning (2 timer)
Med inspiration fra Bayeux tapetet arbejder eleverne skabende med deres umiddelbare forestilling om, hvordan en Viking ser ud. Den forestilling tegner de på et 25 m langt stykke papir før besøg i udstillingen. Efter forløbet i udstillingen tegner de på tapetet, hvordan de virkelige vikinger så ud. Deres omgivelser og hvilke handlinger de foretog sig. Illustrationer, der viser, hvad eleverne har fået af ny viden. Fremtiden kommer også i spil som tegningsfilosofi. Hvordan ser handel, sejlads, krig og familiestruktur ud i fremtiden? Tapetet får I med hjem til viderebearbejdelse, og måske som udgangspunkt for fremlæggelser.

Kontakt undervisningsafdelingen, så vi sammen kan skræddersy et forløb til netop jer.

Formål

I dette forløb er der lagt stor vægt på, at klassen går på opdagelse i små grupper. En af museets formidlere vil på udvalgte steder i udstillingen samle klassen og kvalificere elevernes opdagelser.

Sted
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg