Vikingernes eventyr

Beskrivelse

Kom med på en rejse tilbage til vikingetidens Aros (nutidens Aarhus). Med en nøgle i hånden følger vi ægte personer fra vikingetiden på en rejse gennem de snævre gader i Aros og ud i verden.
Vi arbejder med elevernes nutidige forståelse af vikingetiden, og gør op med det stereotypiske billede af vikingerne som hærgende mænd med langt skæg. Vi kan blandt andet møde handelsmanden, dronningen, biskoppen og bonden.
Periode: vikingetiden; 800 evt. - 1050 evt.

Forløbet kan foregå på engelsk, hvis I ønsker det.

1 time kr. 900,-. Forløbet følger ovenstående beskrivelse.

1,5 time kr. 1.100,-. Forløbet følger ovenstående beskrivelse, inklusiv en kronologileg, hvor eleverne samarbejder med at sætte vikingetiden som periode på en tidslinje. Hvor lang er vikingetiden sammenlignet med stenalderen? Hvad sker der, når en meddelelse sendes fra fortiden til nutiden?

2 timer kr. 1.350,-. Indhold fra begge ovenstående forløb udvidet med, at vi tegner et tapet med vores umiddelbare opfattelse af, hvordan en viking så ud. Når vi ved mere, tegner vi fortiden. Til sidst giver vi kvalificerede gæt på, hvordan fremtiden mon ser ud. Forløbet inddrager også en kronologileg som i forløbet på 1,5 time.

Formål

  • at gå på opdagelse i hælene på hver deres person fra vikingetiden.
  • På udvalgte steder samles vi og undrer os over temaer som handel, politik og religion i fortiden, nutiden og fremtiden.
Sted
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg