tyvetyve - turnéforestilling

Beskrivelse

Nu kan du opleve den Reumert-nominerede forestilling tyvetyve på turné.

I forestillingen tyvetyve er verden forandret. En mystisk ulykke får tre unge mennesker – Evy, Tym og Nor – til at søge væk fra det kuppelrige, de er vokset op i. De søger ned i en ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020 – en begivenhed, der ændrede verden for altid. 

Med fantasi, humor og en overraskende lethed fører dramatiker Amalie Olesen os ind i en fortælling, der leger med de store spørgsmål, som mange af os tumler med i disse år. Det er netop denne stærke tekst, der har ført til en Reumert-nominering i kategorien ”Årets Dramatiker”.

Hvordan får coronakrisen langsigtede konsekvenser for vores samfund?
Er vi på vej ind i pandemiernes tid? 
Hvad sker der med os, hvis en ny pandemi rammer, når først vi er igennem coronakrisen?

Det scenografiske univers
I udarbejdelsen af scenografien har der også været et tæt samarbejde med unge i forestillingens målgruppealder. 7. årgang fra Frederiksbjerg Skole i Aarhus har modelleret og 3D printet ‘fremtidsfossiler’ – genstande, der repræsenterer deres liv under corona-pandemien. 

Selve scenografien er designet og skabt af kunstnerduoen Baum & Leahy. I scenografien væves referencer fra dyb tid, geologisk historiefortælling og udforskning af mikro-makroforhold med nye refleksioner fra dagbøgerne og fremtidsfossilerne.

tyvetyve er en vellykket forestilling og et særdeles spændende projekt. Jeg nærer absolut ingen tvivl om, at forestillingens publikum på 13+ vil føle sig både set, hørt og forstået.”

- Trine Wøldiche, iscene.dk

Formål

Forestillingen er udviklet med udgangspunkt i unges egne dagbøger, skrevet under pandemien og skriveworkshops med 8. og 9. klasser på tre skoler i Syddjurs Kommune. I teksterne finder vi hverdagsdetaljer, og de unges modige sprog åbner op for dagligdagsrefleksioner, der pludselig bliver til poesi med ærlighed om voldsomme følelser. Følelser som vi alle har oplevet under karantænen, og som de unge kan blive talerør og ventil for i en tid, hvor vores følelsesliv er et kaos, hverdagen bliver vendt på hovedet, og relationer bliver brudt op.

Med udgangspunkt i dagbøgerne bliver forestillingen en undersøgelse af den langvarige effekt af coronakrisen hos de unge. 

Dagbøgerne kan læses her.

  • Eleverne vil stifte bekendskab med teatret og dramatik som genre, med teatrets fiktionsformer og -kontrakter.
  • Forestillingen beskæftiger sig med temaer som identitetsdannelse, følelser, samfundsudvikling, de store spørgsmål i livet mm.