Tour de Aarhus Å

Beskrivelse

Tour de Aarhus Å starter ved Folkestedet, tæt på Godsbanen i Aarhus C. Kanoturen ud til Natursamarbejdet er en 5 km lang ekspedition. I vil opleve, hvordan byen langsomt glider over i naturen, og I vil undervejs møde ænder, skarv og vandinsekter. I vil passere træer der læner sig langt udover åen, måske vil I høre en fisk i vandoverfladen, inden I padler gennem sivene på Brabrandsøen for at finde Natursamarbejdets ankerplads.

Når I har fundet op til Natursamarbejdet får I base i vores Historiske Værksted, hvor I kan hugge brænde, lave bålmad og hilse på vores dyr. På kanoturen og under opholdet på Natursamarbejdet finder i plads til ro og fordybelse og får et anderledes undervisningsrum med mange læringsstile og naturlige samarbejdsøvelser

Skriv eller ring gerne til Natursamarbejdet for råd og vejledning til, hvordan sådan en udeskoledag kan foregå. Al booking af grej og kanoer sker via UNO Friluftscenter.

Formål

Klassens fællesskab og elevernes samarbejdsevner bliver styrket på en kanotur, fælles oplevelser, madlavning og overnatning i naturen.
Som lærere har I frie tøjler til at strikke et helt udeskoleforløb sammen for klassen, hvor UNO Friluftscenter og Natursamarbejdet stiller redskaber og lokaliteter til rådighed.

Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand
Undervisningsmateriale

Læs dette materiale om retningslinjer for vandaktiviteter i Aarhus Kommune, hvis I ønsker at tage afsted på egen hånd med jeres klasse.

Turbeskrivelse. Læg mærke til at der både er en kort og en lang tur.