Gratis

Tang på Menuen

Tang på Menuen

Beskrivelse

Kom og vær med til at bringe tang på spisebordet i jeres køkken, når Naturcenter Aarhus velkommer jer i frilufts-loungen ved isflagerne.

Vi snakker om makroalger og lærer at kende forskel på de mest almindelige, som vi kan finde ved Aarhusbugten. Eleverne diskuterer fordele og ulemper ved at bruge tang i madlavningen og lærer om hvor det allerede bliver anvendt. Derefter er der smagsprøver på rå tang, og så skal der gang i gryderne.

Sammen med en af vores naturnørder lærer eleverne at tilberede deres helt egen portion af tangchips. Vi snakker om umami, omega-3 fedtsyrer, vild mad, sankning og bæredygtigt forbrug. Måske kan det endda inspirere dem til at servere det for forældrene, når de skal ned og se de store Ocean Race-både sejle afsted?

Kontaktperson vedr. det faglige indhold:
Elena Holm Larsen, elhl [at] aarhus [dot] dk

Naturcenter Aarhus samarbejder med The Ocean Race Aarhus 2023 om dette forløb. 

Om The Ocean Race Aarhus 2023
The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus 29. maj - 8. juni 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stopover på Ocean Race-ruten.

Du og dine elever har nu en unik mulighed for at opleve dette MEGA-event på nærmeste hold.  

Vi sætter fuld sejl under aktiviteterne med en kæmpe læringsfestival med et hav af inspirerende og sansende workshops og aktiviteter. Det handler om læring med fokus på hav, vind, eventyr og bæredygtighed – og der er noget for alle fag og klassetrin. 

Planlæg og book allerede nu en spændende og indholdsrig dag for dine elever, hvor I under The Ocean Race kan møde nogle af de skarpeste og dygtigste skoletjenester på havnefronten i Aarhus. 

#theoceanraceaarhus

Formål

Formålet med aktiviteten er at byde eleverne på:

  • spændende smagsoplevelser.
  • bekendtskab med forskellige makroalger.
  • nemme madlavningsmetoder. 
  • en forståelse af en anden måde at udnytte naturen som en ressource for at få mad.
  • viden om en bæredygtig tilgang til madlavning og alternative fødevarer, som kan introduceres hjemme.
  • læring om retningslinjer for at samle vild mad omkring kysten.
  • en spændende oplevelse i et uderum, hvor de kan undres, smage, undersøge og lade sig inspirere på en helt anden måde end i klasseværelset.
Sted
The Ocean Race Aarhus 2023
Havnepladsen
8000 Aarhus C

Isflagerne ved Dokk1.

Tilmelding