Gratis

Tag roret - har havet rettigheder?

Beskrivelse

Forløbet foregår på Sustainability Island under The Ocean Race Aarhus 2023. Her vil eleverne få viden om hvor Verdensmålene kommer fra, hvordan de hænger sammen og hvorfor de er vigtige og relevante – også for os i Danmark. Herefter inddeles eleverne i grupper af 3-4 elever, hvor de skal arbejde med forskellige dilemmaer relateret til udfordringer i verdenshavene. Eleverne får udleveret information, der både indeholder argumenter ’for’ og ’imod’, og skal på baggrund af disse oplysninger stemme om hvert dilemma.  

Afslutningsvis laver vi en fælles deklaration, der indeholder elevernes tanker og meninger om havet og havets fremtidige rettigheder. Deklarationen udstilles efterfølgende på vores stand på Sustainability Island. 

Undervisningens form er dialogbaseret og består af korte oplæg og gruppearbejde.

Kontaktperson vedr. det faglige indhold:
YOUNG / FN Byen 
Anna Kinly
Mail: anna [dot] kinly [at] undp [dot] org
Telefon: 9243 5606

Forløbet udbydes i samarbejde med The Ocean Race Aarhus 2023.

Om The Ocean Race Aarhus 2023
The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus 29. maj - 8. juni 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stopover på Ocean Race-ruten.

Du og dine elever har nu en unik mulighed for at opleve dette MEGA-event på nærmeste hold.  

Vi sætter fuld sejl under aktiviteterne med en kæmpe læringsfestival med et hav af inspirerende og sansende workshops og aktiviteter. Det handler om læring med fokus på hav, vind, eventyr og bæredygtighed – og der er noget for alle fag og klassetrin. 

Planlæg og book allerede nu en spændende og indholdsrig dag for dine elever, hvor I under The Ocean Race kan møde nogle af de skarpeste og dygtigste skoletjenester på havnefronten i Aarhus. 

#theoceanraceaarhus

Formål

Formålet med undervisningsforløbet er at lære eleverne om hvilke udfordringer verdenshavene står i lige nu og hvordan Verdensmålene kan være løsningen på disse udfordringer. 

Formålet er desuden:

At eleverne stifter bekendtskab med FN’s 17 Verdensmål.

At eleverne får en forståelse for og kendskab til hvilke udfordringer vi lige nu oplever i verdenshavene.

At eleverne oplever at deltage i en retfærdig og demokratisk proces.
 

Sted
The Ocean Race Aarhus 2023
Havnepladsen
8000 Aarhus C

Sustainability Island ligger på Pier 2. 

Tilmelding