Gratis

Superhurtig minibåd

Beskrivelse

Hvor hurtigt kan en superhurtig minibåd egentlig sejle? Det skal eleverne undersøge, når de skal idéudvikle, bygge, teste og forbedre deres egne minibåde. 

Eleverne arbejder sammen i grupper to og to. Hver gruppe bygger deres egen minibåd af simple og genanvendelige materialer. Minibåden skal kunne sejle så hurtigt som muligt kun med vindens kraft. Minibåden afprøves i en testopstilling, som består af et langt kar med ventilatorer, der laver den vind, som bådene skal sejle ved hjælp af. Eleverne måler vindens hastighed med simpelt digitalt måleudstyr. Hver gruppe får deres minibåd med hjem, når aktiviteten er slut. 

Aktiviteten foregår sammen med eventpiloter fra Naturvidenskabernes Hus. Som lærer deltager du med praktisk og faglig hjælp. 

Eleverne arbejder efter Engineering Design Processen i en version, der er tilpasset det meget korte forløb. De kommer også til at arbejde med de naturfaglige kompetencer med hovedvægt på undersøgelse og modellering.

Kontaktperson vedr. det faglige indhold:

Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro
Att.: Henrik Bay Madsen
Mail: hbm [at] nvhus [dot] dk
Tlf.: 22 25 39 81

Forløbet udbydes i samarbejde med The Ocean Race Aarhus 2023.

Om The Ocean Race Aarhus 2023
The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus 29. maj - 8. juni 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stopover på Ocean Race-ruten.

Du og dine elever har nu en unik mulighed for at opleve dette MEGA-event på nærmeste hold.  

Vi sætter fuld sejl under aktiviteterne med en kæmpe læringsfestival med et hav af inspirerende og sansende workshops og aktiviteter. Det handler om læring med fokus på hav, vind, eventyr og bæredygtighed – og der er noget for alle fag og klassetrin. 

Planlæg og book allerede nu en spændende og indholdsrig dag for dine elever, hvor I under The Ocean Race kan møde nogle af de skarpeste og dygtigste skoletjenester på havnefronten i Aarhus. 

#theoceanraceaarhus

Formål

Formålet med aktiviteten er, at eleverne blandt andet stifter kendskab med naturfaglige og matematiske begreber som:

  • Vindhastighed
  • Aerodynamik
  • Opdrift
  • Areal
  • Vægt 

Eleverne gennemfører simple undersøgelser, blandt andet med digitale måleinstrumenter. De arbejder med sammenhænge, som eksempelvis sammenhængen mellem vindhastighed og bådens fart, sejlets areal, bådens hastighed, materialer, design, opdrift mv.

Derudover får eleverne en smagsprøve på arbejdet som ingeniør, og hvad det vil sige at bruge en designproces.

Sted
The Ocean Race Aarhus 2023
Havnepladsen
8000 Aarhus C
Tilmelding