STARDUST (UK)

Beskrivelse

A Journey Into The Dark Heart Of Cocaine

What's the first thing you think of when I say the word "Colombia"?

Sådan lyder spørgsmålet i britiske Blackboard Theatres STARDUST – en barsk og tankevækkende forestilling om kokainindustriens menneskelige omkostninger. En fortælling om det stof, der med sin transformation fra koka-blad til hvidt pulver er blevet allemands-narko verden over.

Se teatervideo

Katapult bringer nu den prisvindende og anmelderroste forestilling til Danmark. Sproget i forestillingen er engelskog den anbefales ikke til børn under 12 år. Unge under 16 år bør følges med voksne.

Et blad. En bane. Et liv.
Blackboard Theatres STARDUST udspringer fra teatrets grundlægger, colombianske Miguel Hernando Torres Umba. Med tekst af dramatiker Daniel Dingsdale serverer de her en respektløs, underholdende og lidenskabelig undersøgelse af kokain-indtagets konsekvenser, som det har bredt sig fra Latinamerika til landene omkring, til overalt i den vestlige verden.

Med håndtegnede animationer, kraftfuldt billedmageri, projektioner og imponerende fysisk performance af Miguel Hernando Torres Umba bringer forestillingen en række kontrastfyldte historier fra en vifte af colombianske stemmer i spil for at tage publikum med på en rejse ind i kokainproduktionens mørke hjerte.

En rejse gennem den kæde af begivenheder, der forandrer det for nogle indfødte, latinamerikanske samfunds hellige koka-blad til den bane af kokain, linet op til en streg på et spejl, vi i vesten bruger som party-drug.

STARDUST spillede for udsolgte huse til prestigiøse VAULT Festival (London) og på verdens største kulturfestival, Edinburgh Festival Fringe i 2018. Den vandt VAULT Festivals People's Choice Award samme år.

 

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

 

 

 

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
26.08.2021