Gratis

Sømand for en dag – med fregatten Jylland

Sømand for en dag – med fregatten Jylland

Beskrivelse

Sømandslivet i 1800-tallet var præget af hårdt arbejde, ensformige dagsrutiner og store eventyr! Det gjaldt også for de unge drenge som var ombord som lærlinge.

Vi tager matroshuerne på og prøver kræfter med nogle af de aktiviteter, som var søfolkenes hverdag ombord på fregatten Jylland, da den sejlede på verdenshavene, bl.a. rebslagning og brevskrivning. 

Vores guide fortæller historier om livet ombord på det store træskibe, om fregatten Jylland og dens besætning: om hårdt arbejde, primitive forhold, hjemve og om et liv med spænding og eksotiske oplevelser i fjerne lande.

Kontaktperson vedr. det faglige indhold:
Anne Kammer
Formidlingsinspektør ved fregatten Jylland
Tlf.: 8752 1865
Mail: anne [at] fregatten-jylland [dot] dk

Forløbet udbydes i samarbejde med The Ocean Race Aarhus 2023.

Om The Ocean Race Aarhus 2023
The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus 29. maj - 8. juni 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stopover på Ocean Race-ruten.

Du og dine elever har nu en unik mulighed for at opleve dette MEGA-event på nærmeste hold.  

Vi sætter fuld sejl under aktiviteterne med en kæmpe læringsfestival med et hav af inspirerende og sansende workshops og aktiviteter. Det handler om læring med fokus på hav, vind, eventyr og bæredygtighed – og der er noget for alle fag og klassetrin. 

Planlæg og book allerede nu en spændende og indholdsrig dag for dine elever, hvor I under The Ocean Race kan møde nogle af de skarpeste og dygtigste skoletjenester på havnefronten i Aarhus. 

#theoceanraceaarhus

Formål

Under forløbet lærer I hinanden at kende i en ny kontekst. I samarbejder og bruger jeres hænder og fysik på nye måder. I vil i forbindelse med jeres besøg komme omkring flere af historiefagets fællesmål.

Fællesmål - 6./9. klassetrin: 

  • Kronologi, brud og kontinuitet
  • Historiske scenarier
  • Det lokale, regionale og globale
  • Historisk bevidsthed
Sted
The Ocean Race Aarhus 2023
Havnepladsen
8000 Aarhus C
Tilmelding