Skolehave

Beskrivelse

I skolehaverne får I op til fem haver, som I kan bruge så ofte I vil hele året. I får mulighed for at komme kontinuerligt og opleve årets gang i haven. I sår, passer haverne, høster og får erfaringer med naturenskredsløb. I får en medarbejder fra Natursamarbejdet med i haven på fem af jeres besøg, som kan vejlede i grøntsagsdyrkning, kompost, bæredygtighed eller lave mad sammen med jer i udekøkkenet. Dette er  noget, vi planlægger i fællesskab.

På Natursamarbejdet er der alt, hvad I skal bruge i skolehaven:

  • Økologiske frø og såvejledninger
  • Op til fem bede på Natursamarbejdet
  • Adgang til økologisk kompost og husdyrgødning
  • Professionel vejledning på fem af jeres besøgsgange
  • Fri rådighed over bålkøkken, grej, haveredskaber og meget andet

I kan selv vælge om haverne er til en klasse, en årgang, dele haverne imellem flere årgange eller dele dem med SFO’en.

I kan finde inspiration til undervisning i haverne på digitale læremidler.

Formål

At skabe et udendørs undervisningsrum, der taler til alle sanserne. Eleverne kommer til at lære med hele kroppen; -hænder, øjne, ører, hjerne og hjerte.
At give læreren mulighed for at bygge sin undervisning i klasselokalet op omkring de praktiske erfaringer, oplevelser og hukommelsesknager, som eleverne får i skolehaven. Forskning peger på, at skolehaver er et enestående rum, som medvirker til, at styrke elevernes samarbejde, øge trivsel og læring, da uderummet giver flere elever mulighed for faglig og personlig succes. På Natursamarbejdet støtter vi op omkring dette og giver jer en unik mulighed for at trække klasseværelset udenfor.

Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand
Tilmelding
Tlf.nr. 86256860
Tilmeldingsfrist
21.02.2020